Young expert, projectondersteuner jongeren project, Midden Nederland

Vacature
Young Expert maatschappelijke diensttijd-programma ‘Grow@Work’

Help jij mee jongeren zichzelf en de arbeidsmarkt te leren kennen?

In Nederland zijn er ruim 181.000 jongeren die geen opleiding volgen, niet werken en geen diploma’s hebben om aan de slag te kunnen. Het is belangrijk dat ook zij meedoen in onze samenleving. Grow@Work helpt hen bij het ontwikkelen van hun talenten, versterken van hun netwerk, terugkeren naar het onderwijs en vergroten van de kans op een baan. Via Grow@Work doen de jongeren mee aan de maatschappelijke diensttijd (MDT).
Per februari 2021 zijn we op zoek naar Young Experts (parttime).

Wat ga je doen?

Je hebt ervaring met hoe het is om een afstand tot de arbeidsmarkt te hebben. Met die ervaring ga je samen met MDT-jongeren aan de slag om hen meer perspectief op werk te geven, zodat zij hun plek vinden in de maatschappij.
Als Young Expert ondersteun je het programma Grow@Work.

Werkzaamheden die hieronder vallen, zijn: – (Ondersteunen van) de werving van jongeren voor dit MDT-programma; – Begeleiden van intakes van deelnemende jongeren; – Geven van trainingen aan deelnemende jongeren.
Wat bieden we?
– Gevarieerd werk met grote maatschappelijke meerwaarde met mogelijkheden om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling; – Een fijn team met enthousiaste en maatschappelijk betrokken collega’s; – Passende vergoeding op basis van uurtarief; – Flexibele werktijden.
Wie zoeken we?
We zoeken jou als je:
– Een energiek, enthousiast en open persoon bent, gericht op samenwerking. Je kunt mensen makkelijk met elkaar verbinden omdat je een extraverte houding hebt en er graag op uit gaat; – Zelfstandig kunt werken en proactief bent, je geeft (op tijd) aan als je risico’s ziet of vastloopt; – Kennis of affiniteit hebt met de doelgroep kwetsbare jongeren, zodat je snel inzetbaar bent (is een pré); – Tussen de 18 en (ongeveer) 30 jaar bent; – Oog hebt voor de kracht en talenten van de jongeren, en de vaardigheden hebt om deze jongeren te begeleiden en te motiveren; – Flexibele houding en bereid om te reizen tussen de verschillende regio’s waar Grow@Work plaats zal vinden.

Over Grow@Work Grow@Work is een programma van in eerste instantie 24 maanden waarin deelnemers meedoen aan interactieve workshops over de arbeidsmarkt en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn voor werk. Ervaren trainers en jonge ervaringsdeskundigen geven de workshops. Deelnemende jongeren leren onder meer om zichzelf te presenteren. Ze verkennen hun talenten en kwaliteiten die ze vastleggen in een digitale app. Ze gaan naar een school waar ze met andere jongeren hun skills delen en vertellen over de arbeidsmarkt. Ze oefenen met netwerken, solliciteren en gaan op bezoek bij een werkgever. En ze krijgen ondersteuning; in groepsverband en individueel. Grow@Work is ontwikkeld door de stichting bizzerd.work in samenwerking met Young Experts, gemeenten, maatschappelijke organisaties, scholen, professionele coaches, JINC en adviesbureau Andersson Elffers Felix.
Solliciteren? Stuur je cv en motivatie voor 31-12-2020 naar susanne@bizzerd.com.
De gesprekken vinden plaats in de week van 4-1-2021 en 11-1-2021.
Voor vragen kun je contact opnemen met Susanne op 06 4245 1115 of Annemiek op 06 1897 3538.