logo incluvisie

Logo Stichting het gehandicapte Kind logo Bartimeusfonds1 logo incluvisie

Maak kennis met Juul Heko Adang, Startende Ondernemer bij Project Onbeperkt Ondernemen. 

Mens met bril en donker haar. Ongeveer 40 jaar

 

Ondernemingen:

Dancing Queer

Wat doe je?

Mijn onderneming is een circulair vaardigheidscentrum. ‘Circulair’ omdat afgekeurde bedrijfsrestanten een tweede leven krijgen en daarna worden verkocht. ‘Vaardigheidscentrum’ omdat het restylen, repareren en upcyclen van producten wordt gedaan door mensen met een begeleidingsbehoefte. Zij leren hiervoor de vaardigheden van vakkundige leermeesters. Hiermee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Maar  “Onbeperkt Ondernemer” of niet, soms kom je er gaandeweg achter dat een andere passie die je hebt, een inspiratie kan zijn voor anderen. En dat daar ook een onderneming uit voort kan vloeien. Alleen durfde je dat nog niet. Maar gelukkig krijg ik daar steun in en begeleiding van, van mijn businesscoach Nathalie Sulman die mij helpt om Motivation Speaker te worden. Ik ga mij binnen mijn nieuwe onderneming ontwikkelen als motivatie spreker, waarbij ik mensen wil inspireren met mijn Dance Trauma Healing ervaring tijdens en na mijn medische transitie. Ik kan daarbij gevraagd worden als gastspreker en advies geven aan verschillende landelijke zorginstellingen zoals Genderpoli’s. 

Mijn doel…

Ik wil professionals in de zorg- en culturele sector inzicht geven in de fysieke en mentale gevolgen van “minority stress”, waar queer mensen mee te maken hebben als ze niet geaccepteerd worden door de maatschappij en hun familie.

En hen tools geven hoe zij kunnen bijdragen aan vermindering van deze Minority Stress.

Mijn grootste uitdaging…

Een positief, maar doeltreffend verhaal vertellen over queer mensen met en zonder beperking en mijn ervaringen hierin. In een samenleving die verhard is en een polariserende kant op gaat, vooral naar queer en transgenders, is het juist belangrijk om een inspiratie te zijn. 

Ik wil daarom die verharding openbreken en het dialoog aangaan.”