onbeperktondernemen

Onbeperkt ondernemen.

logo Bartimeusfonds1   logo incluvisie

Ondernemen als alternatief voor werken in loondienst?

Werken is een belangrijk onderdeel van je leven. Het biedt financiële onafhankelijkheid, stabiliteit, sociale contacten, structuur en zingeving. Maar voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een baan te vinden  – en te behouden

Oorzaken

Onbekendheid met het onderwerp, vooroordelen en organisaties die niet zijn toegerust op werknemers met specifieke behoeften maken werkgevers terughoudend. Mensen met een beperking hebben vaak maatwerk nodig, variërend van speciale software of werkplek-inrichting tot aangepaste werktijden.

Ondernemen als alternatief

Wanneer je een onderneming start ben je veel vrijer om je  werkdagen en het werk naar eigen behoefte en mogelijkheden in te delen. Zo kunnen ondernemers met een beperking binnen hun eigen grenzen optimaal functioneren en in hun eigen inkomen voorzien. Toch aarzelt een groot aantal ondernemende mensen met een beperking nog om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Veel vragen staan nog in de weg, vragen als: ‘wat is de invloed op mijn uitkering en inkomstenbelasting?’, ‘hoe werf je klanten?’ en ‘hoe regel ik werkplekaanpassingen?’. Met het project Onbeperkt Ondernemen wil Het Bartiméus Fonds samen met haar partners deze potentiële ondernemers helpen om de stap te zetten naar het ondernemerschap 

Onbeperkt ondernemen

Tien startende ondernemers met een kansrijk idee krijgen een unieke kans. Een jaar lang worden zij intensief begeleid door ondernemers en coaches die weten wat het is om te werken met een beperking. Vanuit persoonlijke ervaring of ervaring als werkgever van iemand met een beperking.

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke businesscoach die gedurende het jaar de partner is van de ‘ondernemer in de dop’. De coach helpt de starter bij het opzetten van het bedrijf en biedt persoonlijke en zakelijke coaching.

Naast individuele begeleiding toegespitst op iedere deelnemer is er ook een uitgebreid programma waar de aanstormende ondernemers gezamenlijk aan deelnemen. Dit programma biedt workshops waarin nuttige informatie wordt gedeeld, die helpt om succesvol te ondernemen. Samen wisselen deelnemers ervaringen uit over behaalde successen en ervaren valkuilen.

Tijdens het gehele project worden alle kennis en ervaringen omgezet in een handleiding Onbeperkt ondernemen

Meedoen?

Dat kan! We horen graag van je als je jezelf ziet als toekomstig zelfstandig ondernemer en je klaar bent om de sprong in het diepe te wagen. Ook als je al ondernemer bent en vindt dat jouw bedrijf wel een doorstart kan gebruiken komen we graag met jou in contact. Klik snel hier voor meer info.

Maar we zijn ook nog op zoek naar businesscoaches die zelf een beperking hebben. Dus ben jij succesvol ondernemer en wil je jouw ervaring en kennis delen met onze talenten? Bekijk de info en meld je aan!

Maak ook alvast kennis met de andere businesscoaches 

Stagiaires 

Tijdens dit project zullen we ook gaan werken met stagiaires. Hier over volgt later meer info. 

Initiatiefnemers project

                                                                                                                                                                                  Het project ‘Onbeperkt ondernemen’ is een initiatief van Het Bartiméus Fonds uitgevoerd in samenwerking met Incluvisie en mede gefinancierd door Stichting het Gehandicapte Kind en Nationale Postcode Loterij

Projectgroep

                                                                                                                                                                                Maak kennis met de leden van de projectgroep.