logo incluvisie

Onbeperkt ondernemen.

Een alternatief alternatief voor werken in loondienst?

Werken is een belangrijk onderdeel van je leven. Het biedt financiële onafhankelijkheid, stabiliteit, sociale contacten, structuur en zingeving. Maar voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een baan te vinden en/of te behouden.

                                                      groep van 15 mannen en vrouwen

                                                      Startende ondernemers en bussinesscoaches 2e editie

Oorzaken

Onbekendheid met het onderwerp, vooroordelen en organisaties die niet zijn toegerust op werknemers met specifieke behoeften maken werkgevers terughoudend. Mensen met een beperking hebben vaak maatwerk nodig, variërend van speciale software of werkplekinrichting tot aangepaste werktijden.

 

Ondernemen als alternatief

Wanneer je een onderneming start ben je veel vrijer om jouw werkdagen en het werk naar eigen behoefte en mogelijkheden in te delen. Zo kunnen ondernemers met een beperking binnen hun eigen grenzen optimaal functioneren en in hun eigen inkomen voorzien. Toch aarzelt een groot aantal ondernemend ingestelde mensen met een beperking nog om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Veel vragen staan nog in de weg, vragen als: ‘wat is de invloed op mijn uitkering en inkomstenbelasting?’, ‘hoe werf je klanten?’ en ‘hoe regel ik werkplekaanpassingen?’. Met het project Onbeperkt Ondernemen ondersteunt Het Bartiméus Fonds samen met Incluvisie, ook in 2024 twaalf potentiële ondernemers om de stap te zetten naar het ondernemerschap. 

 

Onbeperkt ondernemen

Deze 2e editie 29 februari 2024 van start gegaan. 

Tijdens de 1e editie in 2023 kregen Twaalf startende ondernemers met een kansrijk idee ook deze unieke kans. Een jaar lang werden zij intensief begeleid door ondernemers die vanuit persoonlijke ervaring weten wat het is om te ondernemen met een beperking. 

 

                   

 

Een nieuwe groep ondernemers krijgt nu tijdens de 2e editie dezelfde kans.

Ook nu krijgt iedere deelnemer een persoonlijke businesscoach die gedurende het jaar de partner is van de ‘ondernemer in de dop’. De coach helpt de starter bij het opzetten van het bedrijf en biedt persoonlijke en zakelijke coaching.

Naast individuele begeleiding toegespitst op iedere deelnemer is er een uitgebreid programma waar de aanstormende ondernemers gezamenlijk aan deelnemen. Dit programma biedt workshops waarin nuttige informatie wordt gedeeld die helpt om succesvol te ondernemen. De workshops worden verzorgd door succesvolle ondernemers met een beperking en door Qredits’. Samen wisselen deelnemers ervaringen uit over behaalde successen en ervaren valkuilen.

Het traject wordt ook bij deze editie weer afgesloten met een mooi eindfeest waar contacten werden gelegd met partijen die een volgende editie van Onbeperkt Ondernemen op allerlei manieren willen ondersteunen.

 

Maak kennis met de ondernemers 2.0

Via deze pagina stellen wij gedurende het hele traject deelnemers aan u voor. 

 

Projectteam 

Maak kennis met de leden van het projectteam.

 

Informatiesite over ondernemen met een beperking 

Deze infosite biedt info over alle aspecten van ondernemen met een beperking. De site is ontwikkeld binnen Onbeperkt Ondernemen 1.0. 

 

Contact

Wil je contact met Onbeperkt Ondernemen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar: onbeperktondernemen@bartimeusfonds.nl 

 

De Initiatiefnemers 

Het project Onbeperkt Ondernemen 2.0 is een initiatief van Het Bartiméus Fonds uitgevoerd in samenwerking met Incluvisie

   

  

Onbeperkt ondernemen.

logo Bartimeusfonds1   logo incluvisie