logo incluvisie

Onbeperkt ondernemen.

 

Ondernemen als alternatief voor werken in loondienst?

Werken is een belangrijk onderdeel van je leven. Het biedt financiële onafhankelijkheid, stabiliteit, sociale contacten, structuur en zingeving. Maar voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een baan te vinden en/of te behouden.

Oorzaken

Onbekendheid met het onderwerp, vooroordelen en organisaties die niet zijn toegerust op werknemers met specifieke behoeften maken werkgevers terughoudend. Mensen met een beperking hebben vaak maatwerk nodig, variërend van speciale software of werkplekinrichting tot aangepaste werktijden.

 

Ondernemen als alternatief

Wanneer je een onderneming start ben je veel vrijer om jouw werkdagen en het werk naar eigen behoefte en mogelijkheden in te delen. Zo kunnen ondernemers met een beperking binnen hun eigen grenzen optimaal functioneren en in hun eigen inkomen voorzien. Toch aarzelt een groot aantal ondernemend ingestelde mensen met een beperking nog om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Veel vragen staan nog in de weg, vragen als: ‘wat is de invloed op mijn uitkering en inkomstenbelasting?’, ‘hoe werf je klanten?’ en ‘hoe regel ik werkplekaanpassingen?’. Met het project Onbeperkt Ondernemen wil Het Bartiméus Fonds samen met haar partners deze potentiële ondernemers helpen om de stap te zetten naar het ondernemerschap. 

 

Onbeperkt ondernemen

Twaalf startende ondernemers met een kansrijk idee krijgen een unieke kans. Een jaar lang worden zij intensief begeleid door ondernemers die weten wat het is om te ondernemen met een beperking. Vanuit persoonlijke ervaring of ervaring als werkgever van iemand met een beperking.

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke businesscoach die gedurende het jaar de partner is van de ‘ondernemer in de dop’. De coach helpt de starter bij het opzetten van het bedrijf en biedt persoonlijke en zakelijke coaching.

Naast individuele begeleiding toegespitst op iedere deelnemer is er ook een uitgebreid programma waar de aanstormende ondernemers gezamenlijk aan deelnemen. Dit programma biedt workshops waarin nuttige informatie wordt gedeeld die helpt om succesvol te ondernemen. De workshops worden verzorgd door succesvolle ondernemers met een beperking en door Qredits  Samen wisselen deelnemers ervaringen uit over behaalde successen en ervaren valkuilen.

Tijdens het gehele project wordt alle informatie omgezet in een handleiding Onbeperkt Ondernemen en in een informatiesite. 

 

Wie doen er mee?

In dit project komen 24 ondernemende mensen samen die onderling kennis en ervaringen uitwisselen waardoor iedere deelnemer ook zelf weer kan groeien. 

Maak kennis met de businesscoaches en de startende ondernemers

 

Informatiepagina Onbeperkt Ondernemen

Tijdens dit project delen we alle informatie die (startende) ondernemers met een beperking kan helpen om onbeperkt te ondernemen, Bekijk de pagina en laat het gerust weten als je correcties of aanvullingen hebt. Samen weten we meer!!

De pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Juriste en ervaringsdeskundige Annouk van Nunen.

 

Projectteam 

Maak kennis met de leden van het projectteam.

 

Bijeenkomsten

Naast het opleidingsprogramma voor de startende ondernemers organiseerde Onbeperkt Ondernemen bijeenkomsten waar  (toekomstige)stakeholders werden uitgenodigd om kennis te maken met de startende ondernemers en samen te brainstormen over voortzetting van het project in de komende jaren.

De eerste editie van Onbeperkt Ondernemen werd afgesloten met een Eindevent in Slot Zeist.

Eind Event 30 mei van 10-00-17.00 in Slot Zeist. 

 

Nieuwe editie Onbeperkt Ondernemen in 2024

De 2e editie van Onbeperkt Ondernemen zal in januari 2024 van start gaan. Wil jij alvast meer weten of je aanmelden? Mail dan naar roos@incluvisie.nl o.v.v. Onbeperkt Ondernemen

 

Contact

Wil je contact met Onbeperkt Ondernemen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar: onbeperktondernemen@bartimeusfonds.nl 

 

De Initiatiefnemers 

Het project Onbeperkt Ondernemen is een initiatief van Het Bartiméus Fonds uitgevoerd in samenwerking met Incluvisie en mede gefinancierd door Stichting het Gehandicapte Kind en Nationale Postcode Loterij

   

 

Onbeperkt ondernemen.

logo Bartimeusfonds1   logo incluvisie Logo Stichting het gehandicapte Kind