onbeperktondernemen

Onbeperkt ondernemen.

logo Bartimeusfonds1   logo incluvisie Logo Stichting het gehandicapte Kind   

Ondernemen als alternatief voor werken in loondienst?

Werken is een belangrijk onderdeel van je leven. Het biedt financiële onafhankelijkheid, stabiliteit, sociale contacten, structuur en zingeving. Maar voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een baan te vinden en/of te behouden

Oorzaken

Onbekendheid met het onderwerp, vooroordelen en organisaties die niet zijn toegerust op werknemers met specifieke behoeften maken werkgevers terughoudend. Mensen met een beperking hebben vaak maatwerk nodig, variërend van speciale software of werkplekinrichting tot aangepaste werktijden.

Ondernemen als alternatief

Wanneer je een onderneming start ben je veel vrijer om jouw werkdagen en het werk naar eigen behoefte en mogelijkheden in te delen. Zo kunnen ondernemers met een beperking binnen hun eigen grenzen optimaal functioneren en in hun eigen inkomen voorzien. Toch aarzelt een groot aantal ondernemend ingestelde mensen met een beperking nog om de stap naar het ondernemerschap te zetten. Veel vragen staan nog in de weg, vragen als: ‘wat is de invloed op mijn uitkering en inkomstenbelasting?’, ‘hoe werf je klanten?’ en ‘hoe regel ik werkplekaanpassingen?’. Met het project Onbeperkt Ondernemen wil Het Bartiméus Fonds samen met haar partners deze potentiële ondernemers helpen om de stap te zetten naar het ondernemerschap. 

Onbeperkt ondernemen

Twaalf startende ondernemers met een kansrijk idee krijgen een unieke kans. Een jaar lang worden zij intensief begeleid door ondernemers die weten wat het is om te ondernemen met een beperking. Vanuit persoonlijke ervaring of ervaring als werkgever van iemand met een beperking.

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke businesscoach die gedurende het jaar de partner is van de ‘ondernemer in de dop’. De coach helpt de starter bij het opzetten van het bedrijf en biedt persoonlijke en zakelijke coaching.

Naast individuele begeleiding toegespitst op iedere deelnemer is er ook een uitgebreid programma waar de aanstormende ondernemers gezamenlijk aan deelnemen. Dit programma biedt workshops waarin nuttige informatie wordt gedeeld, die helpt om succesvol te ondernemen. Samen wisselen deelnemers ervaringen uit over behaalde successen en ervaren valkuilen.

Tijdens het gehele project wordt alle informatie omgezet in een handleiding Onbeperkt Ondernemen en in een informatiesite. 

Wie doen er mee?

In dit project komen 24 ondernemende mensen samen die onderling kennis en ervaringen uitwisselen waardoor iedere deelnemer ook zelf weer kan groeien. 

Maak kennis met de businesscoaches en de startende ondernemers

Stagiaires of mensen in een werkervaringsplaats (tegen beloning) 

In dit project zetten we ook stagiaires in die ons gaan helpen met het samenstellen van een site met informatie over de gevolgen van ondernemen voor uitkering, fiscus en financiën. Voor september 2022 zoeken wij een stagiair hbo 3e/4e jaars Rechten, Fiscaal Recht, bedrijfskunde etc.  voor een onderzoek naar

De financiële consequenties van ondernemen met een beperking

De Initiatiefnemers 

Het project Onbeperkt Ondernemen is een initiatief van Het Bartiméus Fonds uitgevoerd in samenwerking met Incluvisie en mede gefinancierd door Stichting het Gehandicapte Kind en Nationale Postcode Loterij

Projectgroep

                                                                                                                                                                                Maak kennis met de leden van de projectgroep.

Onbeperkt Ondernemen Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Informatiepagina Onbeperkt Ondernemen

Tijdens dit project delen we alle informatie die (startende) ondernemers met een beperking kan helpen om onbeperkt te ondernemen, Bekijk de pagina en laat het gerust weten als je correcties of aanvullingen hebt. Samen weten we meer!!