logo incluvisie

 

Maak kennis met Iris Steijvers van Orselen, startende ondernemer bij Onbeperkt Ondernemen 

Iris Steijvers van Orselen

Onderneming

Here is Iris

Wat doe je?

Ik geef voorlichting aan bedrijven, scholen en instellingen over hoe het is om doof te zijn. Hiermee wil ik vooroordelen wegnemen zodat er meer begrip én meer mogelijkheden in de samenleving ontstaan voor doven en slechthorenden. Zelf ben ik vanaf mijn geboorte doof en ik ben dus expert als het gaat om doof zijn.

 

Mijn doel…

Ik zie zoveel misverstanden rondom doven en slechthorenden in de maatschappij, die wil ik graag helpen wegnemen. Dat wil ik doen door middel van het geven van workshops en gastlessen. Mijn doel dit jaar is zoveel mogelijk beleidsmakers, werkgevers en kinderen informatie geven over hoe het is om doof te zijn. Wat hebben doven nodig om gelijkwaardig te functioneren in onze maatschappij. Vooral in het bedrijfsleven is de kennis over doven zeer klein of zelfs vaak onjuist. Het gevolg is dat er weinig doven in aanmerking komen voor banen waar ze heel geschikt voor zouden zijn. Als ik dit jaar 10 werkgevers zou kunnen bereiken zou dit in potentie 10 banen kunnen opleveren. Kinderen informeren is zo belangrijk omdat dit de volwassenen van de toekomst zijn. Als ik ze nu leer wat het inhoudt om doof te zijn, dan onthouden ze het de rest van hun leven. In iedere klas zitten ongeveer 30 kinderen, een paar gastlessen, bijvoorbeeld 10, kan dan al een enorm verschil maken voor de toekomst.

De lessen geef ik heel persoonlijk en heel toegankelijk, het moet leuk zijn om te blijven hangen! Gelukkig krijg ik van mijn klanten terug dat de kinderen het heel nuttig maar vooral ook als leuk hebben ervaren.

 

Mijn grootste uitdaging…

Natuurlijk is het vinden van de juiste klanten een uitdaging. Maar ik merk dat wanneer ik de kans krijg uit te leggen waarom dit voor mij zo belangrijk is de meeste mensen het nut ervan inzien en me willen helpen ik heb er dus alle vertrouwen dat het gaat lukken. Daarnaast krijg ik tips en handvaten in het traject van Onbeperkt Ondernemen.

 

 

 

 

Project Onbeperkt Ondernemen wordt mogelijk gemaakt door

Logo Stichting het gehandicapte Kind logo Bartimeusfonds logo incluvisie