logo incluvisie

 

Minder wederzijdse aannames en vooroordelen tussen werkgever en werknemer met beperking? Het Kan! Gewoon door een goed gesprek!

Hoe het gesprek begon.

Tijdens de startbijeenkomst van Incluvisie eind 2019 ontstond er spontaan een open gesprek tussen de aanwezige werkgevers en werkzoekenden met een beperking. Er bleken een heleboel wederzijdse nooit uitgesproken aannames en vooroordelen te zijn die een concrete match in de weg stonden. Alle aanwezigen waren van mening dat er meer gesprekken moesten komen waarin in een open sfeer aannames en vooroordelen besproken konden worden. Samen met  Solgu en Voorall  bracht Incluvisie  in 2020 het gesprek tussen werkgevers en werkzoekenden op gang in Den Haag en Utrecht. O.a. deze werkgevers deden mee.

MVO Nederland, Flexpay, Nationaal Jeugd instituut, Solgu, De Normaalste Zaak, Cosbo, Prodemos, Randstad, MB3, Vodafone Ziggo, Per Saldo, Gerechtshof Den haag, Studeren en werken op maat, Voorall, Het Kleine Loo Den Haag, Jenny Gouweloos HR services, Aegon, Gemiva, Villa Ockenburg, Reelle, Humanitas en Alliander

In dit filmpje vertelt Lotteke Hamelink van Alliander wat de gesprekken haar gebracht hebben. 

Het ging tijdens de gesprekken niet om het realiseren van concrete matches, maar om het wegnemen van onbekendheid en het kweken van wederzijds begrip. Er hoefde niets te worden opgelost. Alles kon en mocht gezegd worden. Grote succesfactor was dat de gesprekken werden geleid door ervaringsdeskundige professionals. Margriet van Kampenhout en Bart van der Dussen. Zij konden als geen ander gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken. Hoewel dit niet het doel was kwamen er wel matches uit de gesprekken voort. 

 

Wat hebben we geleerd

  • De gesprekken hebben ons geleerd hoe een open gesprek allerlei nooit uitgesproken vooroordelen, zorgen en aannames aan het licht kunnen brengen. In dit verslag dat tegelijk een handleiding is laten wij zien welke items steeds weer terugkomen en hoe je een veilige sfeer kunt creëren die leidt tot een open gesprek. Lees hier het verslag/handleiding.
  • De slotbijeenkomst leverde aanbevelingen op over hoe de gesprekken landelijk voortgezet kunnen worden.
  • Werkgevers en werkzoekenden blijven met elkaar in gesprek via de LinkedIngroep  Netwerk Incluvisie – werkgevers. Voel je welkom om aan te sluiten.

 

Groep mensen in gesprek in een restaurant. Mensen van alle leeftijden zitten of staan aan tafeltjes.

 

We houden het gesprek op gang! Ook in 2024!

Wat gaan we doen

De afgelopen jaren hielden we het gesprek op gang  Lees de korte impressie.

Vanaf juni 2024 gaan we binnen Netwerk Incluvisie-werkgevers 2.0 in samenwerking met JobOn en Simplicitycoaching onder de naam “Inclusief Perspectief, onze gespreksmethodiek op grotere schaal delen met zoveel mogelijk organisaties. Zo zorgen wij ervoor zodat zij zelf de open gesprekken kunnen en willen gaan organiseren. Dat doen we gewoon door het voor te doen. Binnen de arbeidsmarkt regio’s  Utrecht, Emmen, Nijmegen, Zeeland, Amsterdam organiseren wij weer Netwerk Incluvisie – werkgevers gesprekken die geleid worden door ervaringsdeskundige professionals. En natuurlijk verbeteren en delen wij onze  handleiding waarmee de organisaties zelf aan de slag kunnen gaan. 

Doe je mee? 

Om van Netwerk Incluvisie – werkgevers 2.0 een succes te maken zijn wij op zoek naar:

 

Ga jij met ons in gesprek? 

Netwerk Incluvisie- werkgevers wordt mogelijk gemaakt door: