logo incluvisie

 

 

                                                               logo Inclusief Perspectief

Welkom bij Inclusief Perspectief!

In een krappe arbeidsmarkt is het goed om te weten dat er nog veel onbenut potentieel is in de vorm van mensen met een arbeidsbeperking. Helaas blijkt het lastig voor werkgevers en werkzoekenden met een beperking om elkaar te vinden.

 

Ondanks de wil om aan het werk te gaan, twijfelen mensen met een beperking soms om te solliciteren omdat ze veronderstellen dat werkgevers niet voor hen openstaan. 

 

Werkgevers twijfelen soms om iemand met een beperking aan te nemen. Ze vinden het moeilijk om in te schatten of de persoon met de beperking geschikt is voor de functie. Uit angst om verkeerd over te komen, durven ze niet aan de sollicitant te vragen wat hij of zij wel of niet kan.

 

Tijd dus om wederzijds ongemak, aannames en vooroordelen uit de weg te ruimen. Daarom nodigen wij werkgevers, werkzoekenden en professionals in de arbeidsbemiddeling uit voor de Inclusief Perspectief gesprekken in verschillende regio’s.

 

Tijdens deze gesprekken tussen verschillende werkgevers en werkzoekenden met een beperking is alles bespreekbaar. Het doel is niet om een match te vinden (mag wel natuurlijk), maar vooral om open en verrijkende dialogen te voeren in een respectvolle en gelijkwaardige sfeer waar alles gevraagd en gezegd mag worden door beide partijen.

 

De gesprekken worden geleid door een ervaringsdeskundige professional: iemand met een beperking die zijn of haar professionele vaardigheden inzet om de partijen echt met elkaar in gesprek te brengen.

             

                                                               Groep van 9 mensen met daaronder de tekst: Onze ervaringsdeskundige gespreksleiders zijn er klaar voor  

 

Na dit gesprek zijn alle deelnemers beter in staat om ook in andere situaties met professionals in arbeidsbemiddeling, werkgevers of werkzoekenden een open en gelijkwaardig gesprek te voeren. Dat biedt Inclusief Perspectief!!

 

 

Alvast eens zien hoe het er in een Inclusief Perspectief gesprek aan toe gaat?.

 

Meedoen: Kijk in de Agenda en meld je aan voor een gesprek!!!!!!

 

Leren van elkaar.

Incluvisie wil alle kennis rondom het organiseren van een Inclusief Perspectief gesprek breed delen, zodat iedere werkgever, werkzoekende of professional in de eigen regio zelf een Inclusief Perspectief gesprek kan organiseren. Hieronder delen we alvast de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan met de gesprekken die we voerden onder de naam: Netwerk-Incluvisie – werkgevers. Die naam blijft bestaan voor het netwerk dat kennis met elkaar wil delen.

Tijdens de startbijeenkomst van Incluvisie eind 2019 ontstond er spontaan een open gesprek tussen de aanwezige werkgevers en werkzoekenden met een beperking. Er bleken een heleboel wederzijdse nooit uitgesproken aannames en vooroordelen te zijn die een concrete match in de weg stonden. Alle aanwezigen waren van mening dat er meer gesprekken moesten komen waarin in een open sfeer aannames en vooroordelen besproken konden worden. Samen met  Solgu en Voorall  bracht Incluvisie  in 2020 het gesprek tussen werkgevers en werkzoekenden op gang in Den Haag en Utrecht. O.a. deze werkgevers deden mee.

MVO Nederland, Flexpay, Nationaal Jeugd instituut, Solgu, De Normaalste Zaak, Cosbo, Prodemos, Randstad, MB3, Vodafone Ziggo, Per Saldo, Gerechtshof Den haag, Studeren en werken op maat, Voorall, Het Kleine Loo Den Haag, Jenny Gouweloos HR services, Aegon, Gemiva, Villa Ockenburg, Reelle, Humanitas en Alliander

 

 

 

 

In dit filmpje vertelt Lotteke Hamelink van Alliander wat de gesprekken haar gebracht hebben. 

Het ging tijdens de gesprekken niet om het realiseren van concrete matches, maar om het wegnemen van onbekendheid en het kweken van wederzijds begrip. Er hoefde niets te worden opgelost. Alles kon en mocht gezegd worden. Grote succesfactor was dat de gesprekken werden geleid door ervaringsdeskundige professionals. Margriet van Kampenhout en Bart van der Dussen. Zij konden als geen ander gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken. Hoewel dit niet het doel was kwamen er wel matches uit de gesprekken voort. 

 

Wat hebben we geleerd

  • De gesprekken hebben ons geleerd hoe een open gesprek allerlei nooit uitgesproken vooroordelen, zorgen en aannames aan het licht kunnen brengen. In dit verslag dat tegelijk een handleiding is laten wij zien welke items steeds weer terugkomen en hoe je een veilige sfeer kunt creëren die leidt tot een open gesprek. Lees hier het verslag/handleiding.
  • De slotbijeenkomst leverde aanbevelingen op over hoe de gesprekken landelijk voortgezet kunnen worden.
  • Werkgevers en werkzoekenden blijven met elkaar in gesprek via de LinkedIngroep  Netwerk Incluvisie – werkgevers. Voel je welkom om aan te sluiten.

 

 

Netwerk Incluvisie- werkgevers wordt mogelijk gemaakt  of uitgevoerd door door:

    Logo Simplicity coachinglogo incluvisie                              

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.