Ruim zelf de vooroordelen uit de weg

Werk vinden: Ruim zelf de vooroordelen uit de weg. Leer het van de beste!

 

Hoe?

Tijdens een coaching project van een jaar word jij (gratis) geholpen met het vinden van werk. Jouw coach is een werkende die ook een motorische of zintuiglijke beperking heeft en die een korte coachopleiding heeft gekregen. Deze werkenden zijn geen coach van beroep maar kunnen allerlei beroepen beoefenen. Van jurist tot ambtenaar bij een ministerie en van fysiotherapeut tot ICT en alles er tussenin. De coaches die zich tot nu toe hebben aangemeld werken in het dagelijks leven o.a. als Data Scientist bij ABN-AMRO, Recruitment Specialist bij een groot Ziekenhuis, Ondernemer, Sociaal werker, Beleidsmedewerker bij een scholengemeenschap, Projectleider bij Provincie Friesland, Adviseur bedrijfsvoering bij Ministerie van Defensie en Klantadviseur bij ABN-AMRO. Coaches kunnen zich nog steeds aanmelden.

De coaches delen graag hun ervaring met jou en zijn gedurende een jaar jouw sparringpartner in jouw zoektocht naar werk. Je hebt 2-wekelijks contact met je coach per telefoon of videoconference.
Naast de coaching volg je ook nog het hele jaar door (online) workshops waarin je o.a. leert  hoe je zo over je beperking kunt communiceren dat de werkgever deze niet als een probleem ziet. Je leert ook welke wet en regelgeving jou kan helpen, welke voorzieningen/werkplekaanpassingen voor jou het beste werken en hoe en waar je ze aan kunt vragen. Als je dit allemaal weet kun je op eigen kracht een heleboel aannames en vooroordelen wegnemen bij de werkgever. De workshops worden ook gegeven door ervaringsdeskundigen.

En het werkt!!! 5 deelnemers hebben al een baan gevonden o.a. als projectmanager SEO, redactiemedewerker bij het OM, recruiter en administratief medewerker. Ook jij kunt nog steeds meedoen en je kans op een baan vergroten!! Meld je aan:!! 

Je ontmoet leuke en inspirerende mensen die jou laten zien hoe werken mogelijk is en jou helpen je netwerk te vergroten.
Ook bieden wij jou de mogelijkheid kennis te maken met werkgevers tijdens bijeenkomsten voor werkgevers en werkzoekenden.

Maak vast kennis met de deelnemers

Gert is een van de coaches. Hij was HR-businesspartner bij een grote bank. Totdat hij van de ene op de andere dag blind werd. In dit filmpje vertelt hij hoe hij na het verlies van zijn baan toch weer een andere baan vond. Hij helpt met zijn ervaring nu graag anderen op weg naar werk. Ook Marianne verloor haar baan nadat ze ziek werd. Zij begon haar eigen administratiekantoor. Ze vertelt hier waarom ze coach is bij Incluvisie. Coach Anke, recruiter bij de gemeente Eindhoven, geeft vast wat tips om succesvol te solliciteren. Morena is werkzoekend en blogt hier 2 wekelijks over wat ze meemaakt in haar zoektocht naar werk

Doe je mee?

Je kunt je op ieder moment  aanmelden als coach of als coachee via roos@incluvisie.nl 

Info voor de coaches
Info voor de coachees (werkzoekenden/mensen die hun werk willen behouden)

Wat doen we en wie ga je ontmoeten? 

 Bekijk het Jaarprogramma en inhoud van de workshops

Wie organiseren dit project?

Roos Hoelen ervaringsdeskundige en projectleider  

Foto: Roos Hoelen  linkedin link

Ingeborg van der Pijl trainer van de coaches. Ervaringsdeskundige en professioneel coach

linkedin link