logo incluvisie

Ruim zelf de vooroordelen uit de weg

Werk vinden: Laat zelf de vooroordelen verdwijnen. Leer het van de beste!

logo Bartimeusfonds   logo incluvisie

Voor wie?

Dit project is er voor iedereen met een zintuigelijke en/of fysieke beperking of chronische ziekte die een baan zoekt, graag van baan wil veranderen of problemen heeft met het behouden van een baan. 

We zijn al begonnen maar je kunt je nog op ieder moment aanmelden en meedoen 

Hoe?

Tijdens een coaching project van een jaar wordt de deelnemers (gratis) geholpen met het vinden van (ander) werk. De werkzoekende wordt gecoacht door een werkende die ook een zintuiglijke of andere fysieke beperking heeft en die een korte coachopleiding heeft gekregen. Deze werkenden zijn geen coach van beroep maar kunnen allerlei beroepen beoefenen. Van jurist tot ambtenaar bij een ministerie en van fysiotherapeut tot ICT er en alles er tussenin. De coaches die zich tot nu toe hebben aangemeld werken in het dagelijks leven o.a. als  Recruitment Specialist, SEO specialist, Klantadviseur bij een bank, Jurist bij de Provincie Drenthe, Projectleider bij de Provincie Friesland en Inspecteur bij de belastingdienst.  Coaches en werkzoekenden kunnen zich nog steeds aanmelden.

De coaches delen graag hun ervaring met de werkzoekenden en zijn gedurende een jaar hun sparringpartner in de zoektocht naar werk. Coach en coachee hebben 2-wekelijks contact met elkaar per telefoon of via videoconferencing.
Naast de coaching volgt de werkzoekende ook nog het hele jaar door (online) workshops waarin men o.a. leert hoe je je beperking zo kunt presenteren dat de werkgever deze niet als een probleem ziet. De coachees leren ook welke wet en regelgeving hen kan helpen, welke voorzieningen/werkplekaanpassingen voor de individuele coachee het beste werken en hoe en waar men ze aan kan vragen. Met al deze kennis kunnen coachees op eigen kracht een heleboel aannames en vooroordelen wegnemen bij de werkgever. De workshops worden voornamelijk gegeven door ervaringsdeskundigen professionals

En het werkt!!! in 2021 hebben alle deelnemers een baan gevonden (o.a. als projectmanager SEO, redactiemedewerker bij het OM, recruiter en administratief medewerker) of startten ze hun eigen onderneming. We beginnen in maart 2022 weer met een nieuwe ronde. Werk jij en wil je met jouw ervaring anderen helpen, nieuwe vaardigheden aanleren en leuke mensen ontmoeten? Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet.

Ben je werkzoekend? Meld je aan en vind een baan!! 

Je ontmoet leuke en inspirerende mensen die jou laten zien hoe werken mogelijk is. Ook helpen ze jou om je netwerk te vergroten.
Verder maak je kennis met werkgevers en kun je ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers tijdens de bijeenkomsten voor werkgevers en werkzoekenden.

Maak vast kennis met enkele coaches

Gert is een van de coaches. Hij was HR-businesspartner bij een grote bank. Totdat hij van de ene op de andere dag blind werd. In dit filmpje vertelt hij hoe hij na het verlies van zijn baan toch weer een andere baan vond. Hij helpt met zijn ervaring nu graag anderen op weg naar werk. Ook Marianne verloor haar baan nadat ze ziek werd. Zij begon haar eigen administratiekantoor. Ze vertelt hier waarom ze coach is bij Incluvisie. Coach Anke, recruiter bij een gemeente, geeft vast wat tips om succesvol te solliciteren

Doe je mee?

Je kunt je op ieder moment, maar liefst voor 1 maart 2022,  aanmelden als coach of als coachee via roos@incluvisie.nl. Of bel of app naar 06-20915820

Info voor de coaches
Info voor de coachees (werkzoekenden/mensen die hun werk willen behouden)

Wat doen we en wie ga je ontmoeten? 

 Bekijk het Jaarprogramma en inhoud van de workshops

Wie organiseren dit project?

Roos Hoelen ervaringsdeskundige en projectleider  

Foto: Roos Hoelen  linkedin link

Ingeborg van der Pijl trainer van de coaches. Ervaringsdeskundige en professioneel coach

linkedin link