jaarprogramma

Jaarprogramma Werkvinden: Ruim zelf de vooroordelen uit de weg.

Workshops en Jaarprogramma. 

Inhoud workshops

Je kunt als deelnemer laten weten welke workshops de projectleider ook nog zou moeten organiseren maar deze workshops staan in ieder geval al vast. De workshops worden gegeven door professionals die toevallig ook een beperking hebben.

  • Liselotte van Dijk, Hoofd administratie bewonersgelden bij Gemiva trapt op 6 februari af. Zij heeft enkele jaren geleden meegedaan aan een soortgelijk coaching project waarbij zij ook begeleid werd door een ervaringsdeskundige coach. Zij vertelt wat zij aan dat traject heeft gehad.
  • Omgaan met vooroordelen. Hoe weerspreek jij de vooroordelen van een werkgever? Door Martine Baadenhuijsen ondernemer en communicatie expert.
  • Wetten en regelingen. Als jij je werkgever kunt vertellen waar hij of zij recht op heeft als hij jou aanneemt wordt de kans op een baan groter. In welke (uitkerings)situatie je ook zit er zijn bijna altijd wel mogelijkheden voor een subsidie voor de werkgever. Door Roos Hoelen.
  • Als jij weet met welke hulpmiddelen jij optimaal kunt werken komt die mooie baan een stuk dichterbij. Door een ervaringsdeskundige die professioneel specialist is op het gebied van werkplekaanpassingen
  • Hoe maak je een goed cv. Door Anke Smits. Recruiter bij een grote zorginstelling.
  • Training: Het voeren van een goed sollicitatiegesprek. Deze training bestaat uit 4 workshops en geeft ook tips voor het communiceren over je beperking. Door Bert Mos. Hij heeft jarenlange ervaring als specialist loopbaanontwikkeling en Hoofd Personeel en Organisatie bij veiligheidsregio Twente
  • Ondernemen als alternatief voor een baan in loondienst. Wat is er mogelijk en hoe organiseer je het? Niels ten Hage van Expertise Centrum Bijzonder Ondernemen vertelt over de mogelijkheden van ondernemen met een beperking.

Jaarprogramma

23 januari 10.00 -14.00 Eerste cursusblok voor de coaches

6 februari  10.00 -14.00 Startbijeenkomst coaches en werkzoekenden en tweede cursusblok voor de coaches

17 april      10.00 – 14.00 Bijeenkomst coaches en werkzoekenden, intervisie coaches

3 juni          15.00 -17.00 Bijeenkomst werkzoekenden en werkgevers

11 september 10.00 – 14.00 Bijeenkomst coaches en werkzoekenden, Intervisie  coaches

30 september  15.00- 17.00 Bijeenkomst werkgevers en werkzoekenden

6 november      10.00 – 14.00 Bijeenkomst coaches en werkzoekenden, Intervisie coaches

11 december (tijd wordt nog vastgesteld) Eindbijeenkomst voor alle deelnemers van het project.

Meer lezen over dit project en/of meedoen?