logo incluvisie

jaarprogramma

Jaarprogramma

Je loopbaan (weer) op de rails. (Ander) werk vinden of behouden. 

logo incluvisie

Workshops en Jaarprogramma 2023

Inhoud workshops

Tijdens de workshops krijg je informatie die jou kan helpen bij je zoektocht naar een baan. Je leert bijvoorbeeld je hoe  het beste kunt communiceren over je beperking, hoe je erachter komt welke werkplekaanpassingen voor jou het beste werken en waar je ze aan kunt vragen. Je kunt onderzoeken of ondernemen voor jou een goed alternatief is voor een baan in loondienst en nog veel meer…. 

Programma

Het coaching project loopt van 3 juni tot 30 november

3 juni 2023 van 11.00-14.00 in Utrecht op de Churchilllaan 11. Eerste fysieke bijeenkomst met alle coaches en coachees.

Programma

11.00-12.00 Kennismaking alle deelnemers coaches en coachees

12.00-12.30 Lunch met alle deelnemers

12.30-14.00 Workshop voor de coaches Inleiding coachen voor de coaches door Ingeborg van der Pijl, professioneel coach.

12.30-14,00 Workshop voor de coachees  (ander)werk vinden of behouden. Inleiding op de mogelijkheden. Hoe pak jij jouw eigen traject om (ander)werk te vinden of te behouden aan. Inzicht in de mogelijkheden: wetten en regels, instanties, wat kun je zelf doen, welke workshops zijn nuttig. Er is ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

7 juni 2023 van 2023 van 10.00 – 12.00 online workshop: “Vertellen of verzwijgen”.  (Voor coachees, maar coaches zijn ook welkom).

Als je een beperking hebt en je gaat solliciteren  naar een stage of een (andere) baan sta je voor de keuze om je beperking wel of niet te vermelden. Deze workshop stelt jou in staat om de keuze te maken die bij jou en jouw situatie past. Net als in een schaakspel bepaal jij zelf jouw strategie. We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Wat ben je wettelijk verplicht?
  • Wat zijn de consequenties van het wel of niet vertellen van je beperking
  • Hoe bepaal jij wat in jouw situatie het beste is
  • Als je besluit over jouw beperking te vertellen. Wanneer en hoe doe je dat dan?
  • Welke organisaties en initiatieven kunnen nuttige zijn bij het vinden van werk. O.a. Inclumunity.
  • De 10 vragen die jou helpen de best passende keuze te maken.

(Deze workshop wordt in september nogmaals gegeven voor mensen die later instromen)

14 juni van 10.00 – 12.00 online workshop: “ Je zelf presenteren kun je leren”. (Voor coachees, maar coaches zijn ook welkom).

Tijdens deze workshop herhalen we nog even in vogelvlucht hoe je besluit wel of niet over jouw beperking te vertellen tijdens de sollicitatieprocedure.

Daarna gaan we dieper in op de beste manieren om over je beperking te communiceren.  De wijze waarop je communiceert kan het verschil maken tussen wel of niet aangenomen worden. Aan de hand van de 3 x3 methode leer jij bondig en effectief communiceren over je beperking. Zo heeft de werkgever de info die hij nodig heeft en kan het gesprek weer volledig gaan over de inhoud van de functie en jouw kwaliteiten daarvoor.

(Deze workshop wordt in september nogmaals gegeven voor mensen die later instromen)

 

21 juni van 10.00 12.00 online workshop: “ Onbeperkt op zoek baar je droombaan”. (Voor coachees, maar coaches zijn ook welkom).

Misschien heb je voor je gevoel al zo vaak je neus gestoten in de zoektocht naar werk dat je bijna niet meer op zoek durft te gaan naar een baan die echt bij je past. De deelnemers onderzoeken met elkaar hoe ze toch op zoek kunnen gaan naar een baan die echt bij je past en waar je blij van wordt.

(Deze workshop wordt in september nogmaals gegeven voor mensen die later instromen)

21 juni van 19.00 20.30 online workshop: “Je werk behouden”. Wat zijn de mogelijkheden”? (voor coachees, maar coaches zijn ook welkom).

Heb je een beperking of ziekte en ben je bang om daardoor, op den duur, je werk te verliezen? Deze workshop geeft jou informatie en handvatten om te zien of en hoe je je werk toch kunt behouden

 

April tot December 2023: Intervisiesessies

Er worden in overleg intervisiesessies voor de coaches ingepland.

16 september van 10.00 14.00 Tweede  bijeenkomst met alle coaches en coachees in Utrecht op de Churchilllaan 11.

Programma

10.00-10.30 Inloop en Update/uitwisseling. Hoe gaat het met alle deelnemers

10.30-12.00 Intervisie coaches

10.30-12.00 Voor de coachees. Wet- en regelgeving en voorzieningen.

12.00-14.00 Voor alle deelnemers, walking lunch en workshop over werkplekaanpassingen door Joost van Loon, directeur bij Babbage. Hij weet uit ervaring wat het is om te werken met een visuele beperking.

 

28 september 2023 van 15.00 17.00 Online Netwerkgesprek tussen werkgevers en werkzoekenden (netwerk Incluvisie-werkgevers)

Incluvisie organiseert een gesprek tussen werkgevers en werknemers met een beperking over wederzijdse vooroordelen. Zo leren beiden elkaar beter begrijpen en het levert, zo is de ervaring toch ook vaak matches op. Lees meer over de gesprekken 

September 2023 tot 30 november 2023 Nog in te plannen workshops

-Netwerkgesprek tussen werkzoekenden en werkgevers

-Netwerkbijeenkomst werkzoekenden uitwisselen van ervaringen

-Werkgeluk. Workshop over plezier krijgen en behouden in je werk.

Meer weten over dit project  en/of meedoen?