logo incluvisie

(Afstudeer)STAGIAIR MVO RISICO CHECKER 

Logo MVO Nederland

VACATURE bij MVO Nederland

(Afstudeer)STAGIAIR MVO RISICO CHECKER 

 Voor studenten van de WO- studierichtingen: duurzaamheid, internationale  betrekkingen, milieu, sociale wetenschappen of conflict studies

Wil jij ondernemers helpen om verantwoord zaken te doen in het buitenland?  En ben je op zoek naar een leuke en uitdagende stage vanaf februari 2022? Een  stage waarin je enerzijds bedrijven op mogelijke problemen wijst in de  handelsketen, maar waarin je ook schrijft over oplossingen? Dan ben jij  misschien wel de nieuwe stagiair voor de MVO Risico Checker bij MVO  Nederland. 

De MVO Risico Checker is een website die (mkb-)bedrijven op weg helpt om internationaal  maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ondernemers vullen de check kosteloos in en  krijgen direct een overzicht van belangrijke mvo-risico’s en -adviezen per product en gebied.  Denk aan kinderarbeid, milieuproblematiek, corruptie of conflicten. Als stagiair help jij mee

met het transparant maken van mvo-risico’s voor bedrijven én het verduurzamen van hun  internationale handelsketens. Doe zelf de check om de MVO Risico Checker te ervaren.

WAT GA JE DOEN? 

Je wijdt je in je stage aan het verduurzamen van internationale handelsketens. Je houdt de  MVO Risico Checker bij en updatet de data. En dat is belangrijk, gezien de meer dan 25.000  unieke bezoekers per jaar en meer dan 6.000 risico’s en adviezen in drie verschillende talen.  Een grote hoeveelheid informatie, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Hieronder  je belangrijkste bezigheden:

  • je doet bronnenonderzoek naar mogelijke risico’s per land en product en eventueel  bijbehorende adviezen;
  • je checkt rapporten van onderzoeksorganisaties, NGO’s en nieuwswebsites, zodat de  risico’s en adviezen altijd actueel blijven;
  • je schrijft teksten voor ondernemers in het Engels en Nederlands;
  • je communiceert over de tool via social media, blogs en andere

communicatiemiddelen;

  • je geeft presentaties over de tool aan interne en externe stakeholders; • je gaat actief in gesprek met gebruikers van de tool om te horen wat beter kan; • maar je denkt zelf ook mee over verbeteringen;
  • en helpt bij andere werkzaamheden binnen het team.

WIE BEN JIJ? 

Als stagiair ben je vooral een waardevolle aanvulling van ons team. Je hebt een universitaire  achtergrond met een relevante opleiding op het gebied van duurzaamheid, internationale  betrekkingen, milieu, sociale wetenschappen of conflict studies. Je beschikt over goed inzicht  in internationale mvo-thema’s, hebt affiniteit met (mkb-)bedrijven en kunt goed  duurzaamheidsvraagstukken vertalen naar praktische teksten voor ondernemers. Ervaring  met online schrijven en tools is een pré. We weten dat we met een divers samengesteld team  het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen.

WAT BIEDEN WIJ? 

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag  van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van  jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit.

We bieden je een stageplek voor minimaal 4 maanden of langer voor minimaal 32 en  maximaal 40 uur per week. Het is mogelijk je stage bij MVO Nederland te combineren met  een afstudeeropdracht. Je kunt maximaal de helft van je week aan je afstudeeropdracht  besteden, hoeveel tijd precies bepalen we met elkaar.

Je krijgt een stagevergoeding van bruto € 300,- bij 40 uur. Je krijgt een laptop laptop in  bruikleen. Als je geen ov-studentenkaart hebt, vergoeden wij jouw reiskosten op basis van  tweede klas ov.

Ons kantoor zit in Utrecht. In deze tijd werken we veel thuis, maar je kunt in overleg ook  soms naar kantoor komen (indien COVID-19-omstandigheden dit toelaten). In de praktijk  heb je veel vrijheid in het indelen van je uren. Het liefst start je vanaf februari 2022.

OVER MVO NEDERLAND 

MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Ondernemende  mensen sluiten zich bij ons aan om – samen met anderen – sneller naar de nieuwe economie  te gaan. Ons doel is duidelijk: in 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn.  Dat wil zeggen: klimaatneutraal, circulair en inclusief, ook in de keten. Voor meer informatie  zie onze website www.mvonederland.nl.

MVO Nederland nodigt nadrukkelijk iedereen uit om te solliciteren op deze reguliere stage, dus ook studenten met een beperking of chronische ziekte. In samenwerking met het project MDTL  wordt aan deze studenten de aanpassingen en ondersteuning geboden die jou helpt van deze stage een succes te maken. Aanmelden en solliciteren doe je via roos@incluvisie.nl t.a.v. Roos Hoelen 06-20915820