logo incluvisie

Die droombaan gewoon mogelijk maken.

Lisa heeft een droom en ze gaat er alles aan doen om die waar te maken. 

“Al heel lang heb ik de wens om als verpleegkundig centralist op de meldkamer te werken. Echter is er een probleem waardoor ik deze droom niet zomaar achterna kan.

Om dit beroep uit te oefenen heb je de vooropleiding HBO-verpleegkunde nodig, dit vormt voor mij een probleem. Ik heb namelijk de spierziekte SMA waardoor ik in een rolstoel zit en een ernstige functiebeperking heb. Op de meldkamer heb ik hier geen last van, maar mensen wassen gaat mij niet lukken.

Toch heb ik ervoor gekozen om er alles aan te doen om uit te zoeken of dit doel haalbaar kan worden. Ik heb een goed gesprek gehad op de opleiding en meerdere opties besproken.

Wanneer ik de duale opleiding volg hoef ik geen 4 stages te zoeken en hoeft de school ook minder inspanning te leveren om dit mogelijk te maken. Dan is het namelijk zo dat er één werkgever moet zijn die mij aan wil nemen, bijvoorbeeld de meldkamer zodat ik later de opleiding daar tot verpleegkundig centralist kan volgen.

Uiteraard moet de examencommissie dan nog steeds kijken of het haalbaar is om mij de opleiding te laten volgen met eventuele aanpassingen.

Maar dit is wat ik wil en waar ik voor wil gaan!

Dus ben of ken jij iemand die mij verder zou willen en kunnen helpen? Dan hoor ik het natuurlijk heel graag!”

Ook heb ik zojuist mijn brief verstuurd naar de examencommissie!

Kan jij Lisa helpen, mail dan je reactie naar roos@incluvisie.nl