logo incluvisie

Ervaren communicatie adviseur, Utrecht

Ter versterking van de communicatieafdeling zoekt Ieder(in) per direct een ervaren communicatieadviseur voor 32 – 36 uur per week.
bordje met vacant

Ieder(in) wil dat mensen met een beperking of chronische ziekte volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. We lobbyen daarvoor bij de Haagse politiek en maatschappelijke organisaties. We voeren bijzondere projecten uit die aan dit doel bijdragen. En we ondersteunen lokale belangenbehartigers bij het inclusief maken van de plaatselijke samenleving.

Het ijveren voor een goede zaak is ons vak. Het merendeel van het dagelijks werk doen we vanuit vier programmateams: Zorg en Ondersteuning, Leren en Werken, Wonen en Leven en VN-verdrag Handicap. Hierin werken beleidsmedewerkers, een juridisch medewerker en communicatieadviseurs nauw met elkaar samen.

Ter versterking van de communicatieafdeling zoekt Ieder(in) per direct een ervaren communicatieadviseur voor 32 – 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als strategisch communicatieadviseur adviseer je de directie en de programmateams over de inzet van communicatie bij de lobby en in het contact met de achterban en stakeholders. De programmateams van Ieder(in) doen de lobby op basis van speerpunten. Jij bedenkt communicatiestrategieën om onze boodschap te laten landen bij de politiek en maatschappelijke organisaties. Je bent stressbestendig en goed in staat om snel in te spelen op de actualiteit. Daarnaast doe je met veel plezier een deel van de uitvoering. Zoals het schrijven van lobbybrieven en webteksten. Ook ben je in staat om als achtervang te dienen voor onze persvoorlichter.

Voor Ieder(in) is het contact met alle betrokkenen uit ons netwerk van levensbelang. En dan gaat het om onze leden – de bij ons aangesloten gehandicapten- en patiëntenorganisaties – maar ook om tal van andere organisaties en personen die ijveren voor hetzelfde ideaal. Ieder(in) streeft ernaar om een bindende factor voor al deze partijen te zijn. Om hieraan te kunnen bijdragen, is het nodig dat je ruime ervaring en affiniteit hebt met online communicatie en liefst ook met het werken met netwerken of communities. Al met al lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van een effectieve online strategie en het optimaliseren van de communicatie met onze leden.

Je bent inzetbaar op veel verschillende dossiers. Dit vergt van jou dat je goed zelfstandig kan werken, flexibel bent en veel zelfoplossend vermogen hebt. Verder moet je het ook leuk vinden om elkaar als collega’s met raad en daad bij te staan.

Wat vragen wij?

  • Je bent een adviseur met een brede ervaring in beleidscommunicatie in een politieke omgeving.
  • Je hebt affiniteit met de missie van Ieder(in) en met de thema’s die onze achterban raken.
  • Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau op basis van een relevante opleiding.
  • Je hebt ruime ervaring (minimaal 8 jaar) in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt gedegen vakkennis, ook op het gebied van nieuwe media.
  • Je hebt ervaring met persvoorlichting.
  • Je bent adviesvaardig, politiek sensitief, initiatiefrijk en denkt in oplossingen en resultaten.
  • Je kunt goed schrijven en kunt complexe onderwerpen in pakkende taal vatten.
  • Tenslotte ben je stressbestendig en het is leuk als je ook gevoel voor humor hebt.

Wat bieden wij?

Werken bij Ieder(in) is maatschappelijk relevant, actueel en van groot belang voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Ieder(in) heeft een informele werksfeer, flexibele werktijden en ruimte voor individuele ontwikkeling met een eigen scholingsbudget. Ieder(in) volgt de CAO Sociaal Werk. Inschaling vindt plaats in schaal 10 (€ 2.793 – € 4.118) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een eindejaarsuitkering, een loopbaanbudget en deelname in pensioenfonds Zorg & Welzijn maken onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.
In eerste instantie gaat het om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.

Reageren

Interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 12 januari 2020 je motivatiebrief met CV naar vacatures@iederin.nl, onder vermelding van vacature Ervaren communicatieadviseur.
Voor inhoudelijke vragen kun je in de week van 6-10 januari 2020 tijdens kantooruren contact opnemen met Rolf Smid, senior communicatieadviseur, op telefoonnummer 06 2074 4767.
Ieder(in) streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat ook in de samenstelling van het personeelsbestand weerspiegelen. Kandidaten met een beperking nodigen we nadrukkelijk uit om te solliciteren.

Over Ieder(in)

Ieder(in) is het netwerk van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ruim tweehonderddertig organisaties zijn bij ons aangesloten. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op basis van het VN-verdrag Handicap behartigen we de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Voorop staat dat zij volwaardig meetellen en meedoen in de samenleving.