logo incluvisie

Gespreksleider

IncluVisie logo

Gespreksleider

Stichting Incluvisie

Ben je goed in het leggen van contacten, kom je graag goed voorbereid voor de dag en werk je graag mee aan toegankelijk werk en wederzijds begrip? Dan ben jij misschien wel degene die we zoeken! Werk jij met ons samen?

Word vrijwilliger, Ervaringsdeskundige Gespreksleider

Iedereen met een fysieke of zintuiglijke beperking kan werken. Incluvisie maakt dat mogelijk. Hoe? Door mensen te ondersteunen met hulp advies en informatie. En als wetten, regels en instanties lijken tegen te werken? Dan gaan wij wij in gesprek met politici en beleidsmakers bij de landelijke en lokale overheid, of we voeren een goed gesprek met instanties als het UWV of gemeenten. Kortom we voeren een lobby.

Alle projecten en lobby’s worden uitgevoerd in samenwerking met ervaringsdeskundigen. Zij kunnen als geen ander vertellen wat er nodig is om te kunnen werken en studeren.  Hun ervaring is onmisbaar voor ons werk.

Maar we denken ook graag mee met werkgevers en alle andere organisaties die zich inspannen om de arbeidsmarkt inclusief te maken. Want Samen Werkt Het Best!!

We hebben in het 1e jaar van ons bestaan al veel bereikt o.a. de vergoeding voor thuiswerkplekken, een vraagbaak voor technische problemen rond werken en studeren op de 1.5 meter en de Netwerkgesprekken tussen werkgevers en werkzoekenden om samen wederzijdse vooroordelen en aannames te verkennen. We hebben subsidies verworven om mooie projecten te gaan uitvoeren de komende jaren.

Maar we hebben hulp nodig om onze activiteiten succesvol te kunnen uitvoeren en nog meer mensen te laten weten dat wij bestaan.

In bijna al onze projecten organiseren we ontmoetingen tussen verschillende (samenwerkings)partijen. Van werkgevers die in gesprek gaan met werkzoekenden tot gesprekken tussen ervaringsdeskundigen onderling of gesprekken tussen werkzoekenden en professionals in de toeleiding naar arbeid.

Voor deze gesprekken zijn we op zoek naar vrijwillige gespreksleiders:

Taken:

  • Voorbereiden en begeleiden van gesprekken
  • Verslaglegging van de gesprekken

Wat vragen wij van jou?

  • Goede contactuele en verbale vaardigheden
  • Bereidheid vrijwillig tijd te investeren in de gesprekken en de voorbereiding.
  • Wat bieden wij jou?
  • Werkervaring en de mogelijkheid om referenties op te bouwen of zinvolle tijdsbesteding.

De mogelijkheid een professioneel netwerk op te bouwen

  • Indien gewenst persoonlijke ondersteuning jouw zoektocht naar werk.
  • Goede begeleiding bij je werkzaamheden
  • Je maakt deel uit van een gezellige, ambitieuze en vernieuwende club gedreven belangenbehartigers.

Helaas is er op dit moment nog geen vrijwilligersvergoeding mogelijk maar voel je vrij om met ons mee te denken over een manier om de vrijwilligersvergoeding te financieren.

Interesse of meer weten neem contact op met Roos Hoelen, kwartiermaker Incluvisie. roos@incluvisie.nl 06-20915820