logo incluvisie

Incluvisiereismaatje

Incluvisiereismaatje en logo's van Incluvisie en Everydayheroes en een tekening van een trein                                                                                                                         Incluvisiereismaatje

Incluvisiereismaatje! Ondanks je beperking na 1 juni toch met het OV naar je werk of school?

Inclusiereismaatje helpt mensen met een beperking in het hele land om met het OV op het werk of studie te komen als er nog geen reis assistentie of ander vervangend vervoer beschikbaar is. Lees meer als je hulp nodig hebt of hulp wilt bieden.

Reizen met een beperking in de 1,5 meter maatschappij kan lastig zijn als je geen assistentie kan krijgen. Alleen NS gaat voor zover nu bekend is op termijn assistentie bieden. Andere trein en busmaatschappijen nog niet. En taxi’s rijden ook nog niet overal. Maak jij je zorgen of je wel op je werk of onderwijsinstelling kan komen als dat echt nodig is. Ben je bang dat jij die ene collega wordt die nog steeds online moet vergaderen terwijl de rest van je collega’s alweer op kantoor face to face vergadert? Ben jij straks die ene student in je werkgroep die nog steeds niet naar school kan komen voor overleg?  Kan jij straks nog steeds niet naar je stageadres door gebrek aan assistentie in het OV?

Incluvisie wil iedereen, na 1 juni, in staat te stellen om als het nodig is weer gewoon aanwezig te zijn op werk of stage etc. Daarom hebben we samen met Everyday Heroes het project Incluvisiereismaatje opgezet.

Heb jij hulp nodig om met het OV naar je werk of studie te gaan in deze ingewikkelde 1.5 meter maatschappij? Is er nog geen reisassistentie beschikbaar, maar is je aanwezigheid wel dringend gewenst?

Wil jij bijvoorbeeld best iemand die blind of slechtziend is even een arm geven om hem de juiste stoel te wijzen? Of wil je iemand in een rolstoel net even dat kleine zetje geven dat hij nodig heeft om met zijn rolstoel de trein in te rijden?

Incluvisiereismaatje wil vraag en aanbod bij elkaar brengen. Beide partijen kunnen lid worden van de facebook community Incluvisiereismaatje. In deze groep kun je hulp vragen en hulp aanbieden. Dankzij Everyday Heroes kunnen de mensen die hulp bieden hun reiskosten en evt. mondkapjes en handschoenen vergoed krijgen.

Dus wordt lid van de facebookpagina (https://www.facebook.com/Incluvisiereismaatje) en lees hoe het werkt.

Ben je niet zo’n facebook fan? Je kunt je account zo instellen dat niemand zomaar gegevens van jou kan inzien.

Voor vragen kun je contact opnemen met Roos Hoelen roos@incluvisie.nl 06-20915820

NB: Dit project is bedoeld als tussenoplossing. Incluvisie is van mening het VN-verdrag nagekomen moet worden en dat de reisassistentie weer gewoon goed geregeld moet worden door de verantwoordelijke partijen.

Dit project biedt overeenkomstig de doelstellingen van Incluvisie en Everydayheroes alleen hulp voor werk (en studie) gerelateerde reizen.