logo incluvisie

Stagiair communitybuilding Incluvisie. Start februari 2022

Stagiair communitybuilding Incluvisie. Start februari 2022

Opleiding HBO social work, psychologie of een andere mensgerichte studie, WO-psychologie, Sociologie of een andere mensgerichte studie.

Incluvisie  is een stichting van, door en voor mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte.

Met de juiste hulp en aanpassingen is werken voor iedereen mogelijk. Er moet nog betere wet -en regelgeving komen en instanties moeten voldoende kennis hebben om de werkzoekenden ook echt goed te kunnen helpen. Verder heeft niet iedere werkzoekende voldoende kennis om de zoektocht naar werk goed aan te kunnen pakken. Ook staat nog niet iedere werkgever open voor werknemers met een beperking. Aan al die zaken werkt Incluvisie met betaalde krachten en enthousiaste en (ervarings)deskundige vrijwilligers. De inzet van mensen die hun ervaringsdeskundigheid kunnen combineren met professionele vaardigheden is volgens Incluvisie de enige manier waarop inclusie op de arbeidsmarkt bereikt kan worden. Door met elkaar in contact te komen kunnen werkgevers en werkzoekenden van elkaar leren. Ook kunnen mensen met een beperking onderling veel van elkaars ervaringen leren.

Incluvisie bedient een grote achterban. Wij richten ons op alle leeftijden en alle arbeidssituaties; van eerste baanzoekers tot mensen die door ziekte dreigen uit te vallen op en hun werk. En van studenten die een stage zoeken tot mensen die na dat ze gedeeltelijk zijn afgekeurd weer werk moeten vinden.  In zo’n grote verscheidenheid spelen veel verschillende vragen en thema’s.

Wij krijgen graag nog meer inzicht in wat er bij alle partijen leeft. Wat houdt je tegen om hulp te vragen bij je zoektocht naar werk? Wat houdt een werkgever tegen om iemand met een beperking aan te nemen. Om het gesprek over al deze onderwerpen op gang te brengen en groepen met elkaar in verbinding te brengen zijn wij op zoek naar

3e jaar stagiaire of afstudeerder community building

Wat ga je doen?’

  • In kaart brengen van de doelgroep van Incluvisie en andere relevante (samenwerkings) partijen
  • In kaart brengen van thema’s die spelen voor verschillende (subdoelgroepen: studenten, 1e baanzoekers, werkenden, mensen die uitvallen door ziekte, werkgevers etc.
  • Ontwerpen van een plan om de relevante groepen met elkaar in gesprek te brengen rondom verschillende thema’s
  • Uitvoeren van het plan in samenwerking met anderen

Wat bieden wij:

Wat vragen wij:

  • HBO-of WO mens of maatschappijgerichte studie
  • Bereidheid en vaardigheid om hybride te werken

 Meer info en/of solliciteren: mail naar roos@incluvisie.nl of bel 06-20915820