logo incluvisie

Teken jij ook de petitie

Karien: “Het doelgroepregister voelt als dubbele discriminatie”.

jonge vrouw met bruin haar

Karien heeft net haar master klinische psychologie afgerond. Ze is op zoek naar een baan. Dat is een extra uitdaging omdat ze in een rolstoel zit. Karien staat niet in het doelgroepregister dat werkgevers op straffe van een boete verplicht mensen met een beperking aan te nemen. Ze heeft namelijk geen speciaal onderwijs genoten, heeft voor haar werk als psycholoog geen hulpmiddelen nodig en kan het minimumloon verdienen. Maar Karien heeft wel veel meer moeite om werk te vinden dan iemand zonder beperking. Er zijn minder functies die zij met haar beperking kan uitvoeren en waar ze dus op kan solliciteren en daarnaast hebben werkgevers nog altijd aannames en vooroordelen m.b.t. sollicitanten met een beperking. Als ze er niet toe gedwongen zijn door het doelgroepregister beginnen ze er over het algemeen liever niet aan blijkt uit onderzoek van SER en CBS.

Door het oerwoud van regels is het ook nog eens heel lastig om te ontdekken welke wetten of instanties mensen met een beperking die niet in het doelgroepregister staan kunnen helpen.

 

Karien: “Ik heb het gevoel dat ik op minder functies kan reageren die open staan voor mensen met een beperking omdat ik niet in het doelgroepregister sta.  Maar ik kan ook niet op alle reguliere functies in mijn vakgebied solliciteren omdat ik door mijn handicap sommige taken niet kan uitvoeren.  Het voelt als dubbele discriminatie”

 

Karien ondervindt door haar beperking dus obstakels om de arbeidsmarkt te betreden maar wordt door de wet banenafspraak juist niet geholpen. Ook de wet “Verbetering banenafspraak is géén verbetering!!

Vind jij dit ook onrechtvaardig?  Teken dan de petitie!!

Wet “Verbetering banenafspraak is géén verbetering!! T

Het wetsvoorstel Verbetering banenafspraak is niet controversieel verklaard. Er zal dus zeer binnenkort over gestemd worden. Incluvisie is van mening dat deze wet er niet moet komen omdat ze nog steeds grote groepen arbeidsgehandicapten uitsluit van gelijke kansen op werk. Er moet een wet komen die ook iedereen dezelfde kansen op werkt biedt.  Bent u het hier mee eens?

Teken dan de petitie