logo incluvisie

Traineeship Rabobank

Coöperatief Traineeship bij Rabobank.

Midden-Nederland, Midden Oost Nederland (Apeldoorn, Zuidwest Nederland (Bergen Op Zoom), Midden Brabant (Tilburg).

De wereld ligt voor je open, je kunt alle kanten op!

Met je gedrevenheid, servicegerichtheid, je slimme aanpak van complexe problemen en omdat je het leuk vindt om met mensen samen te werken, heb je het voor het kiezen. Maar welk carrièrepad kies jij? Kom bij Rabobank!

Ons Coöperatief Traineeship (start 1 oktober) helpt je uit te blinken in je vak en jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Bij een bank die zich verantwoordelijk voelt voor de maatschappij en voor haar klanten. Een werkgever die jou alle ruimte biedt om het verschil te maken en de beste versie van jezelf te worden.

Jij & jouw functie
Als Coöperatief Trainee verken je de mogelijkheden op verschillende afdelingen binnen de lokale Rabobanken en ga je aan de slag binnen één van de 14 kringen in het land. Je werkt met particuliere én zakelijke klanten en werkt op tenminste 3 verschillende afdelingen mee, waarbij je met jouw ondernemerschap je eigen accenten in het programma kunt aanbrengen. Gedurende het programma ga je aan de slag met diverse business challenges om onze lokale dienstverlening verder te optimaliseren.

Als coöperatieve bank met een missie zetten we ons samen met klanten, leden en partners in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen. Daarbij richten we ons op drie grote wereldwijde transities:

 • Voedseltransitie
 • Klimaat- & energietransitie
 • Transitie naar een meer inclusieve samenleving

Wil jij hier onderdeel van uitmaken en bijvoorbeeld lokale ondernemers laten groeien door met ze in gesprek te gaan over verduurzaming van hun bedrijf of onze particuliere klanten helpen door duurzame woonkansen bereikbaar te maken voor iedereen? Dan is het Coöperatief Traineeship iets voor jou!

In grote lijnen

Naast de werkzaamheden die je uitvoert binnen je eigen kring neem je deel aan een uitgebreid trainingsprogramma. Samen met andere talentvolle starters binnen Rabobank ga je aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Daarnaast krijg je trainingen die jou gaan helpen om een vliegende start te maken, op bancair gebied, maar ook op persoonlijke skills. Je staat hierin niet alleen, je wordt gekoppeld aan een Young Talent Manager die jou begeleidt. Daarnaast ben je onderdeel van een coachgroep waarin je ervaringen kan uitwisselen, hulp kan vragen en natuurlijk de gezelligheid kan opzoeken! De totale duur van dit programma is anderhalf jaar, waarin je steeds na vier maanden van plek en opdracht wisselt. Zo ben je in korte tijd helemaal klaar voor een mooie volgende loopbaanstap binnen de lokale bank en word je het gezicht van onze bank in de regio!

Plezier & werk

‘De ontwikkelingsmogelijkheden binnen het coöperatief traineeship zijn erg groot. Je wordt uitstekend begeleid, maar pak vooral deze kansen zelf ook aan. Dat is voor mij: “Growing your talent together”.’   

Thijs Hesselmans, Coöperatief Trainee (oktober ’21 lichting)

Inspirerende praktijkvoorbeelden

 • Met onze Food&Agri klanten in gesprek waarin aandacht voor de klant in deze onzekere tijd centraal staat. Elke klant heeft zo zijn eigen uitdagingen als het gaat om duurzaamheid en energie. Samen met de klant breng je de persoonlijke uitdagingen in kaart.
 • Starters op de woningmarkt hebben het lastig, je brengt in kaart wat de wensen en behoeften zijn van deze doelgroep en komt met concrete adviezen als het gaat om de klantbediening.
 • Steeds meer groepen (buurt)bewoners en ondernemers slaan de handen ineen en gaan actief aan de slag met duurzame, lokale energie. Om onze klanten met onze kennis en kunde te woord te kunnen staan, ben je betrokken bij het opzetten van een Energiecoöperatie desk.

Samen bereiken we meer dan alleen
We geloven in de kracht van verschillen. Juist door de verschillen van mensen te combineren worden we een nog betere bank. We zijn dan ook benieuwd naar wat jij als persoon komt toevoegen.

‘Growing a Better World Together. Met grote en kleine initiatieven willen we de wereld een beetje beter maken. Dat begint lokaal, door van betekenis te zijn in de omgeving. Wanneer jij je kwetsbaar durft op te stellen en denkt in mogelijkheden kun je echt het verschil maken als Coöperatief trainee!’ 

Elske Koopman-Huitema, Young Talent Manager.

De collega’s van de diverse lokale Rabobanken staan al op je te wachten. Aan jou om ze te versterken. Samenwerken is hierbij onze werkwijze; als 1 energiek team binnen Rabobank. Over Rabobank gesproken: we zijn een Nederlandse bank, actief in 38 landen voor onze ruim 9.500.000 klanten. Met deze klanten, onze leden en partners werken we zij aan zij aan een wereld waarin iedereen genoeg en gezond te eten heeft. Dichter bij huis werken we aan een land waarin gelukkige mensen wonen, werken en ondernemen.

Jij & jouw talent

 • hbo- of wo-diploma
 • passie en enthousiasme voor onze klanten en die verder willen helpen
 • affiniteit met financiële dienstverlening
 • elke dag beter willen worden
 • feedback maakt jou sterker
 • Streven naar resultaat
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondelijk als schriftelijk
 • de skills om in het Engels te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk

Dit bieden we jou 

 • €2950,-  bruto per maand
 • dertiende maand en 8% vakantiegeld
 • extra budget van 10% van jouw bruto maandsalaris dat je kan besteden zoals jij wilt. Koop extra vakantiedagen, stort extra geld in je pensioen of laat het budget deels uitbetalen

Dit is een selectie van de arbeidsvoorwaarden voor het Coöperatief Traineeship op basis van een 36-urige werkweek. Alle arbeidsvoorwaarden vind je op rabobank.jobs/nl/arbeidsvoorwaarden.

Jij & het sollicitatieproces 

Jouw enthousiasme is vast niet meer te stoppen. En dat is logisch met deze boeiende vacature van Coöperatief Trainee bij Rabobank. Reageren kan tot en met 15 mei. Aangezien we plekken door het hele land hebben, hebben we een grootschalige procedure en kan het dus zijn dat er een tijdje zit tussen je sollicitatie en het moment dat de gesprekken plaats vinden.

Deze functie staat ook nadrukkelijk open voor mensen die een beperking hebben. Voor meer info over de functie en over de mogelijkheden om rekening te houden met jouw beperking kun je contact opnemen met Roxana van Mourik, Diversity, Equity & Inclusion Associate, Tel: +31682277278

E-mail: Roxana.van.mourik@rabobank.nl

 

 • Het coöperatief Traineeship start op 1 oktober 2023.
 • We respecteren jouw privacy.