Corona maatregelen
Studeren, werk vinden en werken in corona tijd. Lukt dat ook als je een visuele, auditieve of motorische beperking hebt? Laat het ons weten!!
Helaas worden de coronamaatregelen weer strenger. Dat geeft weer uitdagingen voor studenten, werkenden en werkzoekenden met een motorische of zintuiglijke beperking.
Thuiswerken en studeren wordt weer de norm.
Incluvisie heeft de afgelopen tijd veel bereikt. Zo worden werkplekaanpassingen voor de thuissituatie nu vergoed door het UWV.
Maar mensen zullen nog steeds tegen problemen met betrekking tot Corona aanlopen. Wij blijven dan ook ervaringen verzamelen.
Dus blijf ons bellen en mailen als je ons wilt helpen om de belangen van mensen met een motorische of zintuiglijke beperking te behartigen.
Wij horen bij Incluvisie graag hoe jij onderwijs in corona tijd ervaart, hoe je als werkzoekende omgaat met deze periode waarin wervingsprocessen zijn stilgelegd, hoe jij je werk volhoudt in deze uitzonderlijke situatie en alles wat je nog meer wilt delen.
Wil jij Incluvisie helpen door jouw ervaring te delen?
Dat kan via: roos@incluvisie.nl.
Facebookpagina Incluvisie
Twitter onder # Incluvisie of @Incluvisie en volg ons.
(Ervaringen die ons gemaild worden blijven altijd anoniem).
Verder vind je op deze pagina initiatieven van Incluvisie die jou helpen om te werken en te studeren in de 1,5 m. maatschappij, nieuws en ervaringsverhalen.
Dit helpt je verder in de 1,5 m. maatschappij
Vraagbaak: Corona en (thuis) werken en studeren
Incluvisie: Vraagbaak Corona en werken en studeren op afstand voor mensen met een visuele, auditieve of motorische beperking. (Een initiatief van Incluvisie met grote dank aan alle samenwerkingspartners.)
Heb je een visuele, auditieve of motorische beperking en is het door technische en toegankelijkheidsproblemen lastig om te werken, te studeren en tentamens te doen op afstand? De leden van onze vraagbaak willen je graag helpen. Zie hier hoe de vraagbaak werkt.
Incluvisiereismaatje! Ondanks je beperking na 1 juni toch gewoon met het OV naar je werk of school
Incluvisiereismaatje helpt mensen met een beperking in het hele land om met het OV op het werk of studie te komen als er nog geen reis assistentie of ander vervangend vervoer beschikbaar is. Lees meer als je hulp nodig hebt of hulp wilt bieden.
Ervaringsverhalen. Hoe werken en studeren we met een motorische of zintuiglijke beperking
UWV vergoedt geen werkplekaanpassingen voor de thuiswerkplek. Ook als werknemers door de werkgever verplicht worden om thuis te werken. Werknemers en werkzoekenden vrezen verlies van baan(kansen). Hoe kan dat?
Kan ik straks nog met de trein naar mijn werk?
Als je in coronatijd naar je werk wil en gewoon mee wil doen in de samenleving.
Harrie Lubbers kan door zijn beperking in tegenstelling met zijn collega’s niet thuiswerken.
Ik heb thuis geen aangepaste werkplek
Martine: Ik heb een baas die echt meedenkt in deze situatie.
Door mijn beperking word ik nu niet meegenomen in de sollicitatieprocedure, hoewel mijn werkervaring en opleiding prima aansluiten.
Corona Nieuws
UWV vergoedt nu ook de thuiswerkplekken
Gaat UWV misschien de thuiswerkplek vergoeden? Lees hier over de nieuwste ontwikkelingen
UWV vergoedt geen werkplekaanpassingen voor de thuiswerkplek. Ook als werknemers door de werkgever verplicht worden om thuis te werken. Werknemers en werkzoekenden vrezen verlies van baan(kansen). Hoe kan dat?
Waarom Incluvisie juist in Coronatijd hard gaat werken aan werk voor mensen met een beperking. Coronacrisis leidt tot uitsluiting van mensen met een beperking
SCP rapport: Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt harder getroffen door de Corona crisis
Worden jouw werkplekaanpassingen om thuis te kunnen werken wel of niet vergoed door het UWV. Laat het ons weten
Er wordt OV protocol ontwikkeld waarbij wel rekening wordt gehouden met toegankelijkheid
Onderzoek van Landelijke Studenten Vakbond: Studenten met een ondersteuningsvraag ervaren extra belemmeringen door coronacrisis
Vertraging bij afstuderen. Dan krijg je drie maanden collegegeld terug
OV-protocol vanaf 1 juni vastgesteld; geen aandacht voor toegankelijkheid van het OV
Bindend studie advies uitgesteld
Toegankelijkheid van onderwijs op afstand. Een initiatief van de Universiteit van Groningen voor alle hogescholen en universiteiten. Dit netwerk kan helpen. studenten, docenten en alle andere belanghebbenden kunnen zich inschrijven
Onderwijs instellingen krijgen het advies: Verlies de student met een beperking niet uit het oog.
Hoe toegankelijk zijn videoconferencetools? St. Accessibility deed een onderzoek
Heb je ideeën over welke informatie we op deze pagina moeten delen. Laat het ons dan weten.