logo incluvisie

Dag vóór de arbeid voor Iedereen

 

 

                         

30 april. Dag vóór de arbeid voor Iedereen. Doe je mee?

1 mei is de dag van de arbeid. Maar werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Van de mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking werkt maar 40%. Veel mensen zitten onnodig thuis. Met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning kan Iedereen !!! aan het werk.

Daarom roept Incluvisie 30 april uit tot de Dag vóór de arbeid voor Iedereen. Tijdens informatieve en inspirerende online workshops laten we werkzoekenden, werkenden en studenten maar ook werkgevers zien dat je ook met een beperking een waardevolle werknemer of ondernemer kunt zijn.

Vier jij de dag met ons mee? Deel je onze info en bezoek je onze workshops?  Zodat Iedereen gewoon aan het werk kan?

Programma:

De hele dag

Incluvisie deelt ieder half uur via de social media banen die open staan voor mensen met een beperking of initiatieven die mensen met een beperking ondersteunen in hun zoektocht naar werk of hen helpen om aan het werk te blijven. Ook brengen wij werkzoekenden onder de aandacht.

11.30 tot 13.00  Workshops voor werkgevers, werknemers, werkzoekenden en studenten

Let op: Onderstaande workshops worden allemaal tegelijkertijd gegeven. Je moet dus kiezen welke je wilt bezoeken.

Workshop 1: Ben jij Beschikb@@r. Hoe kun je met een beperking werk vinden op LinkedIn? Hoe kunnen werkgevers gebruik maken van LinkedIn om inclusief te werven?

Twee mensen aan een Tafel. Een vrouw in een rolstoel en een man achter een laptop
Emile en Joyce

Emile van Nassau en Joyce de Kleijn van LinkedIngroep beschikb@@r vertellen het je. De inclusieve LinkedIngroep Beschikb@@r  brengt vraag om- en aanbod van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kosteloos bij elkaar. Vak professionals delen onderling hun kennis en gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt laten weten dat ze op zoek zijn naar werk. Emile van Nassau is HR-strateeg bij de gemeente Lingewaard en ontwierp in samenwerking met veel partijen, waaronder Incluvisie, een handleiding die werkgevers helpt om inclusief te werven. Joyce de Kleijn is ervaringsdeskundige en Jobcoach. Zij houdt regelmatig gratis spreekuur voor iedere werkzoekende met een beperking en verzorgt cursussen. Tijdens de workshop geven Emile en Joyce nuttige tips en info aan werkgevers en werknemers. Ook voor mensen die niet in het doelgroep register staan. 

Workshop 2:  Aanpassingen voor werk en studie. Wat is er mogelijk en waar moet je zijn? Stel je vragen aan Ronald van Zijp van het UWV 

    Portret Ronald van Zijp UWV

Een brailleleesregel, Software om je pc te bedienen als je een motorische beperking hebt, Vergoedingen voor de thuiswerkplek in coronatijd, Taxi vergoeding als je niet op een andere manier naar je werk kunt komen… Er zijn veel soorten werkplekaanpassingen en regelingen die mensen met een beperking in staat stellen hun werk te doen als ieder ander. Maar wie betaalt de aanpassingen en waar en hoe moet je ze aanvragen. Ronald van Zijp en zijn collega’s geven antwoord op de vragen van werkgevers, werkenden, werkzoekenden en studenten.

Workshop 3: De mogelijkheden van ondernemen met een beperking.

AOV voor ZZP Deze workshop wordt gegeven door Marianne van den Bos, onderneemster en oprichtster van AOV voor ZZP ers met een beperking. Als je een beperking hebt kan ondernemen een manier zijn om je werkzaamheden helemaal aan te passen aan jouw mogelijkheden. Maar hoe regel je dat allemaal en wat is het effect op je uitkering? Hoe verzeker je je tegen arbeidsongeschiktheid. Marianne is onderneemster en ervaringsdeskundige. Zij neemt je mee in alle mogelijkheden.

Workshop 4  Vroeg beginnen met werken aan loopbaankansen. 

Logo ECIO foto jonge vrouw ECIO is het expertisecentrum voor inclusief onderwijs. Ze is partner van drie MDT-projecten, waarbij MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Via deze projecten kan de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt worden ondersteund. Want die is misschien niet altijd even makkelijk maar wel mogelijk!!! Tijdens de workshop worden de projecten toegelicht door Marieke en Marit en wordt ingegaan op vragen als ‘Hoe vergroot ik als jongere met een beperking mijn loopbaankansen zo vroeg mogelijk?’ en ‘Hoe gaat dat met solliciteren na mijn opleiding?’. Ook kun je na deze workshop besluiten om je aan te melden voor een van deze projecten.

13.30 tot 15.30 De Zeepkist

In verschillende breakoutrooms kun je kennismaken met inclusieve werkgevers en organisaties die arbeidsdeelname bevorderen. Deze organisaties doen al mee. Sluit jij ook aan?  Je kunt in een pitch toelichten wat jouw organisatie doet. Daarna kun je in gesprek met mensen die interesse hebben in jouw organisatie.

Logo AllianderLogo Randstad Logo Everyday Heroes Logo Babbage Logo Flexpay het sociaal uitzendbureau Logo Optelec    Logo Avery Dennison Ontmoet Avery Dennison 

Logo Ctalents        Inclumunity. Werkzoekenden vinden een baan voor elkaar     .Logo Lexima Reinecker Vision       

Praktische info  

Voor organisaties die mee willen doen aan de Zeepkist: Leveranciers van werkplekaanpassingen, re-integratiebureaus en andere organisaties die diensten aanbieden op het gebied van werk voor mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking kunnen zich voor De Zeepkist aanmelden via roos@incluvisie.nl lees hier de voorwaarden.

Aanmelden als bezoeker voor de workshops en de Zeepkist: Aanmelden voor de workshops: roos@incluvisie.nl onder vermelding van de workshop die je wil volgen. Vermeld ook welke organisatie je wilt zien tijdens De Zeepkist. Je mag nog altijd van keus veranderen. Laat het dan even weten.

Jouw profiel onder de aandacht brengen op 30 april: Wil je dat wij jouw profiel via onze social media onder de aandacht brengen van werkgevers? Laat het weten via  roos@incluvisie.nl