logo incluvisie

Dreams don’t work unless you do

Durf te dromen

Wat is jouw droom?

Misschien weet je hier niet direct antwoord op te geven maar stiekem heb je wel een idee. Dat onderbuikgevoel dat ergens lonkt om werk te maken van je droom of om bijvoorbeeld van je droom je werk te maken. Als je een beperking of chronische aandoen hebt is dit soms lastiger.

Misschien is jouw droom (baan) wel niet toegankelijk omdat je in een rolstoel zit of omdat je blind of slechtziend bent. Moet je dan je droom bijstellen en maar voor iets anders gaan? Of moet je er gewoon alles aan doen om het wel te bereiken.

Zelf kies ik graag voor het laatste en zeg: “ Ik ga er gewoon voor”. Toch snap ik ook dat het heel lastig kan zijn. Mijn beperking zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik minder energie heb en dus minder uur op een dag kan werken. Daarnaast werk ik vaak langzamer dan een ‘gezond’ persoon maar ik vind mijzelf niet zielig. Het geeft mij juist een drive om door te gaan.

Mijn droom is om in de media te werken en ik kom elke dag een stapje dichter bij het verwezenlijken hiervan. Dit doe ik door elke dag ervaring op te doen met bijvoorbeeld het schrijven van dit artikel of mijn werk bij de lokale omroep. Je moet kijken naar waar je talenten liggen en niet naar wat je niet kan.

Rocky Hehakaija (Winnares Wie is de mol 2021 en straatvoetbal legend) zegt bijvoorbeeld altijd: “Je moet niet bij de punt gaan zitten maar juist kijken naar de komma.” Wat dus betekent dat je niet moet stoppen bij de punt als het even tegenzit maar juist een komma moet zetten en door moet gaan om je dromen te bereiken.

Dat heeft mij echt geïnspireerd dat je altijd achter je dromen aan moet gaan en nooit mag opgeven ondanks je beperking of chronische ziekte. In de media werken gaat mij zeker lukken en ik hoop dat jouw dromen ook uit gaan komen.

Wat is jouw droom? Heb je die bij moeten stellen vanwege je beperking of chronische ziekte of ga je er volledig voor? Deel jouw ervaringen met ons in de reacties op onze sociale media.

Jody Noppert 7-12-2021

Dreams dont’t work unless you do