logo incluvisie

Jody blogt: Op zoek naar werk #2 Een spoken word en op gesprek bij BNNVARA

Jody blogt: Op zoek naar werk #2. Een spoken word en op gesprek bij BNNVARA

Jonge vrouw me blondhaar  Jody in de hal van BNN VARA voor de camera.   Jody blogt over haar zoektocht naar werk.

Een spoken word en op gesprek bij BNNVARA

Hier ben ik weer met een update over mijn zoektocht naar werk. Het waren twee drukke weken waarin ik leuke dingen mocht doen om mijn netwerk uit te breiden. Hiermee heb ik hopelijk mijn kans op werk vergroot.

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef krijg ik hulp bij mijn zoektocht naar werk van stichting Emma At Work. Naast het Mentorprogram (Zie vorige blog) biedt Emma At Work ook eigen trainingen en workshops aan. Zo had ik een paar weken geleden een workshop Spoken Word. Een Spoken Word is je verhaal op een creatieve manier voordragen. Dus eigenlijk een beetje zoals een gedicht maar dan hoeft het minder te rijmen. Wel zit er vaak ritme in.

Tijdens de workshop van Roziena Salihu (Spoken Word artiest) leerde ik hoe ik een Spoken Word kon schrijven. Natuurlijk wist ik meteen waar die over moest gaan. Over mijn droom om bij de radio te werken. Na afloop van de Workshop had ik een mooi Spoken Word geschreven.

Vervolgens kreeg ik de kans om een video te maken waarin ik mijn Spoken Word voordraag. In het mooie muziekgebouw in Amsterdam mocht ik het deze week opnemen. Best wel spannend maar ook heel leuk. Binnenkort kan ik de video op sociale media delen en hopelijk vergroot dat ook mijn netwerk. Wie weet ziet een toekomstige werkgever het.

Zelf had ik een tijdje terug al een voorstel video gedeeld die op LinkedIn flink gedeeld werd. Daarin vertelde ik ook over mijn grote droom om in de media te werken en dit filmpje werd opgepikt door de manager diversiteit en inclusie van BNNVARA. Ze wou graag met mij in gesprek over mijn ambities. Super tof natuurlijk!

Tijdens ons gesprek vertelde ik over mijn liefde voor radio. Heel mischien kan ze een werkervaringsplek voor mij regelen. Dat zou echt te gek zijn maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Het gesprek zelf was natuurlijk al een geweldige ervaring.

Dit was hem wel weer voor deze week! Tot de volgend blog.