logo incluvisie

Genomineerd voor de Ctalents Award

Genomineerd voor de Ctalents Award. Roos Hoelen

Hulp gevraagd bij het beantwoorden van moeilijke vragen. Waarom zou ik de Ctalents Award moeten winnen?” Vroeg de jury mij. Ik weet het niet.

Ik ben Genomineerd voor de Ctalents Award in de categorie Inspirators.

De jury vroeg mij of ik wilde vertellen waarom ik die award zou moeten winnen. Moeilijke vraag. Ik had namelijk niet zelf bedacht dat ik genomineerd moest worden. Sterker nog. Ik zie mezelf niet direct als een inspirator, meer als een ploeteraar.  Maar goed mijn ego was gestreeld en ik ging toch nadenken. Waarom zien mensen mij als een inspirator? Eigenlijk doe ik maar wat. Ik pak vanuit de eigen ervaringsdeskundigheid (en bijbehorende frustratie)  en  professionele kennis(ik was jarenlang headhunter) gewoon maar zaken aan waarvan ik vind dat ze aangepakt moeten worden. Met wisselend succes. Maar niets doen is geen optie. Werken kan en moet gewoon mogelijk gemaakt worden voor iedereen. Je ambitie niet kunnen waarmaken en je talenten niet kunnen ontplooien is zo ontzettend bedreigend voor je levensgeluk en gezondheid. Uit het onderzoek van Stichting Het Gehandicapte Kind bleek dat zeer jonge kinderen al problemen verwachtten met werkvinden in de toekomst. Niemand zou op mogen groeien zonder dromen. Er is weinig veranderd in 40 jaar. Ook ik ben vooral opgevoed met onmogelijkheden. Ik heb het geluk gehad dat ik als kind slecht luisterde, mijn eigen gang ging, en uiteindelijk, na wat obstakels, een heel mooi beroepsleven heb. En dat gun ik iedereen.  Ik weiger te geloven in onmogelijkheden. Natuurlijk moet je hier en daar iets aanpassen, maar er zijn altijd manieren om te doen wat jij wil, waar jij goed in bent en blij van wordt.  Ik zet mijn eigen ervaringen in om anderen in zichzelf te laten geloven.

Maar we zijn, gelukkig, met velen die hetzelfde doen als ik. Gewoon via trial en error werken aan meer inclusie. Luisteren naar wat mensen nodig hebben om zich te kunnen ontplooien en hen ondersteunen om hun eigen keuzes te maken.

De coronacrisis lijkt het voor mensen met een beperking nog moeilijker te maken om werk te vinden en hun dromen waar te maken. Door alle stress en onzekerheid bij zowel werkgevers als werkzoekenden wordt het lastiger om beide partijen te bereiken, naar elkaar te laten luisteren en met elkaar te verbinden. Digitale ontmoetingen vervangen niet de fysieke ontmoetingen. En dan is er ook nog dat issue met digitale toegankelijkheid.  We zullen nog lang moeten leven met corona en dus alternatieve manieren moeten bedenken om ook werkelijk en echt met elkaar in contact te blijven en mogelijkheden te blijven zien. Ik weet nog niet precies hoe dat moet. Ik wil graag met iedereen meedenken. Degene die een manier bedenkt om echt met elkaar in contact te blijven, zodat in deze spannende tijd dromen in ieder geval niet sterven, verdient pas echt een award. Ondertussen streelt het natuurlijk wel gewoon simpelweg mijn ego als je op mij stemt.

https://info.ctalents.nl/roos-hoelen

# Inclusie #Werkvinden #arbeidsbeperking #Talent #Iedereendoetmee