logo incluvisie

Mijn weg naar werk #10 – wachtend op het groene sein

Morena blogt 2 – wekelijks over haar zoektocht naar werk.

Mijn weg naar werk #10 – wachtend op het groene sein

In mijn vorige blog deed ik al verslag van een heel leuk gesprek dat ik had met een werkgever als gevolg van een mail van mij die bij haar tussen de ongewenste e-mail was beland. Dat verhaal krijgt nu een vervolg. Verder werd ik tegelijkertijd benaderd door twee bemiddelingsbureaus over twee verschillende vacatures. Er gebeurt dus een hele hoop!

Een opdracht maken!

Afgelopen donderdag had ik een heel leuk gesprek met de werkgever waarover ik in mijn vorige blog vertelde. Ik heb het nu over degene die zich al helemaal in mij en mijn beperking had verdiept en er heel erg open voor stond. Afgelopen donderdag hadden we een kennismaking via videobellen. Het gesprek was leuk en heel erg open. Ze zei dat ik maandag zou horen of ze mij een opdracht wilden laten maken die te maken heeft met de werkzaamheden die ik bij hun bedrijf zal gaan doen, teksten schrijven. Maandag belde ze me dat ze me inderdaad de opdracht wilde laten maken en dinsdag kreeg ik volgens afspraak de opdracht. Ik had een uur de tijd om over een fictieve winactie een websitepagina, Facebookbericht en Googleadvertentie te schrijven. Tien minuten binnen de tijd had ik het af en stuurde het terug. Ze gaat het nu bespreken met de andere tekstschrijvers binnen het bedrijf en vandaag of morgen hoor ik meer. Ik ben ontzettend benieuwd, en nerveus. Nooit eerder was ik zo dicht bij een baan. Irritant is wel dat ik nu de hele tijd mijn opdracht loop te herzien, loop te bedenken wat ik anders had moeten doen en waarom ik het wel, dan wel niet goed gedaan zou kunnen hebben.

Ctalents en Emma at Work

Natuurlijk sta ik ook nog steeds ingeschreven bij Ctalents en Emma at Work. Deze bureaus bemiddelen tussen werkgevers en mensen met een beperking. Toevallig kwamen ze allebei op dezelfde dag, maandag, met een totaal verschillende vacature. Mijn consulent bij Emma at Work kwam met een vacature als redactielid bij het OM. Het lijkt me een interessante baan, alleen is het wel ver reizen naar Den Haag. Gelukkig is thuis werken ook mogelijk. Mijn contactpersoon bij Ctalents kwam met een vacature als communicatiemedewerker bij de regio Gelderland. Ik sta natuurlijk open voor deze vacatures, al heb ik mijn hoop sterk gevestigd op die ene functie waarvoor ik pas een opdracht heb gemaakt.

Morena doet mee aan het project “Werk vinden Ruim zelf de vooroordelen uit de weg”  

Ook op zoek naar werk. Je kunt je nog steeds voor dat project aanmelden