logo incluvisie

Mijn weg naar werk #12 – gaan met die b(an)aan

Mijn weg naar werk #12 – gaan met die b(an)aan

  Morena blogde 2-wekelijks over haar zoektocht naar werk.

 

Mijn weg naar werk #12 – gaan met die b(an)aan

Zo, daar ben ik weer, terug van weggeweest. De afgelopen weken heb ik genoten van mijn vakantie, maar deze periode stond ook in het teken van… mijn nieuwe baan! Ja, het is dan eindelijk gelukt, ik heb een betaalde baan gevonden. Per 1 oktober begin ik als redactiemedewerker bij het Openbaar Ministerie.

Emma at Work

Ik was altijd benieuwd via welke weg ik werk zou vinden. Ik zocht en solliciteerde via Indeed, LinkedIn, Young Capital, Ctalents en Emma at Work. Welke van die instanties zou mij mijn baan opleveren? Uiteindelijk werd het de laatst genoemde. Mijn contactpersoon bij Emma at Work mailde me eind mei met de vacature van het OM, met de vraag: misschien iets voor jou? Het sloot niet helemaal aan bij wat ik wilde, maar wel bij wat ik kon en dus wilde ik het zeker een kans geven. Ook heeft de rechtstaat me altijd wel geïnteresseerd, wat natuurlijk belangrijk is als je bij het Openbaar Ministerie gaat werken. Dus ik besloot te solliciteren.

Te visueel?

Ondertussen liepen er allerlei andere sollicitaties en leek het er op dat ik tekstschrijver zou worden, wat achteraf toch niet door ging. Ik had dus niet al mijn hoop gevestigd op één vacature, wat sowieso niet handig is om te doen als werkzoekende. Ik kreeg vrij snel reactie van het Om, ook via Emma at Work, dat de vacature wel erg visueel was met veel beeldbewerkingssoftware. Of ik het aan kon om daar veel mee te werken? Ik gaf toe dat dat wellicht lastig zou zijn in verband met mijn visuele beperking. Dat begreep ze en ze zou overleggen met de afdeling waar ik zou gaan werken, maar ze vreesde dat het niet zou gaan lukken. Geheel tegen mijn verwachting in belde ze me de volgende dag terug dat het OM toch graag in gesprek wilde gaan met me om te kijken wat er mogelijk was.

Aangenomen!

Een klikgesprek en twee sollicitatiegesprekken later kreeg ik te horen dat ik was aangenomen. Het gevoel van triomf en verlossing dat ik ervoer is lastig te beschrijven, maar ik was totaal in de wolken. Op het laatst was het nog heel spannend omdat ik al die tijd één concurrent had, dus het had ook zo anders kunnen aflopen. Maar het OM wil met mij verder. Na al die maanden van tegenslag en afwijzingen kan ik eindelijk beginnen met betaald werk.

En verder?

Omdat ik dol ben op schrijven, wil ik dit blijven doen. Ik zal nog één laatste blogartikel schrijven voor Incluvisie als ik een maand aan het werk ben. Daarnaast heb ik mijn blog EyeOpeners en ga ik betaalde schrijfopdrachten aannemen, dus mocht je interesse hebben, laat het me weten via mijn website! ?Ik ben Incluvisie erg dankbaar voor de ervaring en het netwerk dat ik via hen gekregen heb, en ik hoop dat ze hun goede werk voor mensen met een fysieke en zintuiglijke beperking de komende jaren kunnen voortzetten.

Er is natuurlijk een plekje vrijgekomen binnen het coaching project, omdat ik een baan heb. Interesse? Meld je aan en vind een baan!!