logo incluvisie

Oproep: meewerken aan documentaire over werken met een visuele beperking

Incluvisie ondersteunt deze oproep omdat er niet genoeg positieve aandacht voor werken met een (visuele) beperking kan zijn.
Gezocht blinden en slechtzienden die willen vertellen tegen welke obstakels ze aanliepen voor ze een baan vonden.
Ik ben Noémi Lemoine (24) en voor mijn afstudeerproject aan de Master Journalistiek maak ik een kort documentaire over de lage arbeidsparticipatie van blinden en slechtzienden. Die ligt helaas maar op 30 procen en dat verbaasde mij heel erg. Zelf zie ik 10 procent en in deze korte documentaire vertel Ik over de problemen waar blinden en slechtzienden tegenaan lopen en waar ze misschien juist goed in zijn.
Ik wil deze documentaire maken om zowel werkgevers als werknemers bewust te maken van dit probleem, maar ook vooral duidelijk te maken dat de oplossing niet ingwikkeld hoeft te zijn en dat wij (blinden/slechtzienden) juist hartstikke veel kunnen. Wij zijn immers ook maar normale mensen, met ieder zijn eigen talent en kracht.
Ik ben op zoek naar visueel beperkten die kunnen vertellen over de hindernissen waar ze tegenaan liepen gedurende hun zoektocht naar een baan. Ik wil graag zowel blinden en slechtzienden spreken die inmiddels een baan hebben, nog op zoek zijn of het juist hebben opgegeven. Hierbij ben ik vooral benieuwd of je te maken hebt gehad met onwetende werkgevers en/of hulpmiddelen die niet konden worden geïnstalleerd op een bedrijfssysteem.
Hopelijk spreek ik je z.s.m. aan de telefoon! (dit duurt maar een kwartiertje)
Groetjes,
Noémi Lemoine
+31613999051