logo incluvisie

Stage Public Affairs bij MVO Nederland in Utrecht

MVO Nederland  

(www.mvonederland.nl)

STAGIAIR PUBLIC AFFAIRS

Zoek jij een afwisselende stage dicht bij het kloppende hart van de Nederlandse politiek? Een stage waarin je in de praktijk leert hoe beleidsbeïnvloeding en parlementaire besluitvorming in zijn werk gaan, gericht op duurzaamheid?

Ben je bovendien beschikbaar in de periode februari tot en met juni 2023? Dan kan jouw stage zo maar eens bij MVO Nederland gaan plaatsvinden.

MVO Nederland

MVO Nederland  is het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partners vormen we de beweging van ondernemers in de nieuwe economie.

Ons doel?

2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat meten we via de Nieuwe Economie Index (NEx). Aan de hand van zeven thema’s weten we zo jaarlijks hoe duurzaam het bedrijfsleven is. Op dit moment staan we op 15,4 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kan met jouw stage bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

MVO Nederland  is een stichting dus we hebben geen winstoogmerk. We brengen ondernemers uit ons netwerk samen in evenementen, zetten innovatieve verduurzamingsprojecten met ze op én lobbyen voor betere wetgeving. Wet- en regelgeving zijn nu nog lang niet altijd zo ingericht dat ze duurzaam ondernemen eenvoudiger maken. Daarom lobbyen we in Den Haag en Brussel om dat voor elkaar te krijgen. Kortom: wij zijn de stem van duurzame ondernemers naar de politiek en overheid.

WAT GA JE DOEN?

stagiair ondersteun je de adviseur public affairs bij haar werkzaamheden. Je monitort de politieke agenda en volgt ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen. Ook debatten en parlementaire procedures houd je in het oog en je koppelt relevante informatie terug aan MVO Nederland-collega’s. Je analyseert beleidsstukken en vat ze samen. Verder schrijf je mee aan standpunten, position papers en (social media-)berichten. Je denkt mee én organiseert lobbyactiviteiten, zoals campagnes, events en workshops.

WIE BEN JIJ?

Jij bent een master of einde bachelor-student met affiniteit met politiek en maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent proactief, zelfstandig, hebt interesse in parlementaire besluitvorming en kunt goed schrijven. Je bent analytisch en kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden. Uiteraard vind je de duurzame transitie belangrijk. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen.

WAT BIEDEN WIJ?

Een afwisselende stage dicht bij het kloppende hart van de Nederlandse politiek. Je leert hoe beleidsbeïnvloeding en parlementaire besluitvorming in zijn werk gaan. De stageperiode loopt van februari t/m juni 2023.

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Wat verder leuk is? Dat we heel centraal in Utrecht zitten en dat er volop vrijheid is in het indelen van je werkdag en -plek. Je krijgt een stagevergoeding van bruto 300 euro bij 40 uur. Indien je zelf geen (goede) laptop hebt kun je er een in bruikleen krijgen. Als je geen ov-studentenkaart hebt vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov.

INTERESSE?

je cv én motivatie naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘stagiair public affairs’. De deadline voor solliciteren is zondag 20 november 2022. Heb je vragen over de vacature? Mail dan naar Siri de Vrijer op s.devrijer@mvonederland.nl.