logo incluvisie

Vacature HR-medewerker 

Vacature HR-medewerker (helaas alleen voor mensen in het doelgroepregister) 

De vacature staat open voor kandidaten met een arbeidsbeperking (doelgroepregister) of met een  WAJONG-status. 

Bij ProDemos in Den Haag zijn we voor het HR-Team op zoek naar een:

HR-medewerker 

(16-20 uur per week verdeeld over 4 dagen) 

De afdeling HR 

De afdeling HR is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van ProDemos. We hebben een  ondersteunde en adviserende rol ten aanzien van alle medewerkers binnen ProDemos. We werken  nauw samen binnen een klein team. De aandachtsgebieden zijn werving & selectie, in- door- en  uitstroom, arbeidsvoorwaarden en beloning, gesprekscyclus, opleiding & ontwikkeling, personeelsadministratie, verzuim en re-integratie. Daarnaast zijn er organisatiebrede projecten waar  we ons mee bezighouden, zoals een medewerkersonderzoek en een functiehuisherziening. De  afdeling bestaat uit 4 medewerkers, 1 teamhoofd, 1 HR-medewerker en 2 HR-adviseurs. En nu zijn  we op zoek naar extra ondersteuning bij het administratieve proces.

Hoe ziet je dag eruit als HR-medewerker? 

Als HR-medewerker bij ProDemos is geen dag precies hetzelfde. In de ochtend open je je mail, je  beoordeelt waar je het eerst mee aan de slag gaat en wat je moet doorzetten naar je collega’s, je  loopt de ziek- en hersteldmeldingen door en vervolgens kijk je of er nog sollicitanten moeten worden  doorgestuurd naar de beoordelaars in een selectieproces.

Dan ontvang je een vraag per mail of in de chat en die blijkt hoge prioriteit te hebben. Je gaat er  direct mee aan de slag.

Daarna hervat je de werkzaamheden die je voor vandaag op je actielijst had staan. Je maakt een  aantal arbeidsovereenkomsten op, bereidt het werkoverleg voor en je schuift aan bij een  arbeidsvoorwaardengesprek om ervaring op te doen. Voor je het weet is je dag bijna voorbij. Je sluit je dag af, zorgt dat je mailbox bij is gewerkt en dat je een goed zicht hebt op je  werkzaamheden van morgen.

Wie ben jij? 

 • Je hebt ervaring met HR-werkzaamheden of wilt je hier graag verder in ontwikkelen.  • Je beschikt over minimaal mbo-4 niveau
 • Je bent communicatief vaardig en hebt oog voor administratieve processen. • Je bent klantgericht en behulpzaam naar je collega’s.

Wat ook belangrijk is, is dat je goed met digitale systemen overweg kunt: we werken met MS Teams,  MS Office, een personeelsinformatiesysteem en een systeem voor werving & selectie.

Op de afdeling HR heb je te maken met personeelsdossiers en vertrouwelijke informatie, waar je  nauwkeurig en integer mee om moet gaan.

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat Vacature projectleider – augustus 2021| 1

Je werkt samen met je teamgenoten, wat betekent dat je je werk afstemt op dat van anderen en dat  je de samenwerking actief opzoekt. Je stelt vragen en overlegt waar nodig.

Het plannen en organiseren van je werkzaamheden, en het bepalen welke werkzaamheden voorrang  hebben, doe je in overleg met je collega’s. Je wordt intensief begeleid door je naaste collega’s en wij  vinden het belangrijk dat jij de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen als HR-professional.

Wat biedt ProDemos jou? 

 • Een uitdagende baan bij een levendige organisatie die volop in ontwikkeling is en een duidelijke en maatschappelijk relevante missie heeft.
 • Een dienstverband voor 16-20 uur per week, af te stemmen in overleg. We starten met een proeftijd van 2 maanden, waarna een contract volgt voor de duur van 6 maanden. • Salariëring en inschaling zijn afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.  • Een individueel keuzebudget (in salaris of vakantie-uren) van circa 19% van het jaarsalaris. • Goede begeleiding op jouw werkplek door een ervaren jobcoach. We vinden het belangrijk  dat je ontdekt waar je goed in bent en waar je blij van wordt.
 • We werken hybride, wat betekent dat je ongeveer de helft van de week thuis en de andere helft op kantoor werkt. Tijdens de inwerkperiode werk je op kantoor en word je ondersteund door een collega.
 • Een vergoeding van reiskosten woon- werkverkeer op basis van openbaar vervoer 2eklasse. • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zo heb je onder andere de beschikking over een persoonlijk loopbaanbudget en heb je toegang tot een online leeromgeving met een breed aanbod van trainingen.

Wie zijn wij? 

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. Wij leggen uit wat de spelregels zijn van de  democratie en de rechtsstaat en wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente,  het waterschap, de provincie, het land en in Europa.

Dit doen we bijvoorbeeld door:

 • Rondleidingen te verzorgen in politiek Den Haag, over het Binnenhof en door Eerste Kamer,  Tweede Kamer en Ridderzaal
 • Gastlessen te verzorgen op scholen, gemeentehuizen, provinciehuizen en rechtbanken door  heel Nederland
 • Lesmateriaal te maken
 • Debatten te organiseren
 • Cursussen te geven
 • Digitale tools te maken, zoals de StemWijzer en Young Voice, de stemhulp voor jongeren.

Bij ProDemos vinden we dat de democratie en de rechtsstaat voor iedereen toegankelijk moeten zijn.  We willen dan ook zoveel mogelijk verschillende mensen bereiken met onze programma’s, waarbij  interactiviteit en onpartijdigheid onze uitgangspunten zijn.

Heb je vragen over de inhoud van de functie? 

Dan kun je contact opnemen met Marianne Wong, Teamhoofd HR, via m.wong@prodemos.nl.

Wil je solliciteren op de functie van HR-medewerker? 

ProDemos hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Divers samengestelde teams  presteren beter, maken het werk leuker en helpen onze missie beter uit te voeren. Spreekt dit jou

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat Vacature projectleider – augustus 2021| 2

aan? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Als je interesse hebt in deze vacature dan kun je contact opnemen met Joyce Wick van Jobstap via  wick@jobstap.nl of 06 – 20 48 5 18. Joyce is een jobcoach en ondersteunt de kandidaten en  ProDemos in de sollicitatieprocedure.

De vacature heeft geen sluitingsdatum, deze staat open totdat we een kandidaat hebben gevonden.  Een eerste gesprek vindt altijd plaats met Joyce en als blijkt dat je na het gesprek nog steeds  enthousiast bent, nodigen we je direct uit voor een persoonlijk gesprek.

We streven naar een startdatum per 1 maart 2022, deze is mede afhankelijk van de ontwikkelingen  omtrent corona.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.