logo incluvisie

ZZP’er Persoonlijk Begeleider Cencsupport.nl in Den Haag

ZZP’er Persoonlijk Begeleider Cencsupport.nl in Den Haag

                                                          Logo van C en C support

 

Functieomschrijving ZZP’er Persoonlijk Begeleider

C&C Support biedt zorg aan mensen die als gevolg van psychische klachten problemen ondervinden bij dagelijkse taken rond wonen, dagbesteding, het regelen van administratie en financiën, het onderhouden van sociale contacten of het goed zorgen voor de eigen gezondheid. Eigenlijk kan het ons allemaal overkomen. Door gezondheidsproblemen of ingrijpende levensgebeurtenissen zijn we de grip op ons leven kwijtgeraakt. Soms kan een steuntje in de rug dan helpen om problemen op te lossen, te werken aan je herstel, je zelfredzaamheid te vergroten en je leefsituatie te verbeteren.

Naast heel praktische ondersteuning (post open maken, bellen met instanties, toeleiden naar schuldhulpverlening, samen je huis opruimen, samen boodschappen doen, samen reizen, etc.) bieden we ook wekelijks ondersteunende gesprekken of mag je ons buiten kantooruren bellen als je het even niet meer ziet zitten. Waar nodig werken we samen met een behandelaar of andere deskundigen. Het team telt ongeveer vier zelfstandigen.

De cliënten waar jij voornamelijk mee aan de slag gaat, zijn voornamelijk woonachtig in de regio Den Haag. Eens in het half jaar zijn er teamdagen, en op regelmatige basis is er teamontwikkeling, zoals intervisie, of kennis uitwisseling.

Dit ga je doen bij C&C Support:

Als persoonlijk begeleider begeleid je volwassen cliënten met een psychische achtergrond. Je richt je op de ontwikkeling van hun vaardigheden, herwinnen van regie, bevorderen van herstel en het vergroten van zelfredzaamheid. Je merkt het op als het met een cliënt niet goed gaat en dan onderneem je actie. Je signaleert ook voortekenen van terugval bij cliënten. In zulke situaties handel je ook.  Je neemt actie als er conflicten zijn. Bij calamiteiten of een crisis schakel je externe hulp- en dienstverlening in.

Daarnaast heb je te maken met administratieve taken. Je kunt denken aan het aanschrijven van een fonds om de omgeving prettiger te maken voor een cliënt. Andere mogelijke werkzaamheden zijn het aanvragen van bijzondere bijstand, het tijdelijke noodfonds energie, tegemoetkoming chronisch zieke. Ook ga je na of de client een verplichte WA-verzekering heeft en sluit je zonodig, in overleg met de cliënt, af. Ook zorg je voor de zorgovereenkomsten zodat de begeleiding kan plaatsvinden.

Deze combinatie maakt dat je deels thuis kunt werken en zo jouw energie kunt verdelen over de dagen van de week.

Benodigde kennis:

  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met een gevolgde zorggerichte opleiding. Je kunt denken aan social worker, maatschappelijk werker, (toegepaste) psychologie, psychiatrisch verpleegkundige, ergotherapie.
  • Kennis van de WMO, PGB, WLZ en sociale zekerheid is een pre.
  • Je hebt ervaring in de zorgsector en jouw hart ligt bij de psychiatrie.
  • Je bent proactief en probleemoplossend.
  • Het halen van doelen met cliënten is lang niet altijd mogelijk of neemt meerdere jaren in beslag. Dit vraagt van jou de vaardigheid ‘geduld’.
  • Goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
  • De begeleiding van cliënten vraagt een bescheiden houding, compassie, een groot oordeelloos luisterend vermogen en veel geduld.
  • Administratief en digitaal
  • Rijbewijs B en een eigen auto is een pre. Je gaat namelijk naar de cliënten toe (regio Den Haag).

Meer weten?

Het aantal werkzame uren is in overleg bespreekbaar zodat je balans kunt houden in jouw persoonlijke situatie. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Aleida Kalsbeek, 06 24 24 71 74. Direct solliciteren? Stuur dan jouw motivatie en CV naar aleida@cencsupport.nl.

Mocht je twijfelen of je naast jouw WIA/WAO/WAJONG uitkering mag bijverdienen dan kan Aleida Kalsbeek je hier ook advies over geven.