logo incluvisie

Jody Blogt: Op zoek naar werk #4 Aan slag met werkervaring opdoen

Jody blogt: Op zoek naar werk #4 Aan de slag bij “Wij staan op” om meer werkervaring op te doen.

Jonge vrouw me blondhaar Jody blogt 2-wekelijks over haar zoektocht naar werk.

Aan de slag bij Wij staan op! Om nog meer werkervaring op te doen.

Een vriendin van mij zit al een tijdje bij de stichting “Wij staan op”. Dit is een beweging van jongeren met een fysieke beperking die als doel hebben om Nederland inclusiever te maken. Naast een team van vrijwilligers met een beperking hebben ze ook een team van ondersteuners.

Ze hadden iemand nodig om te ondersteunen bij het onderhouden van de sociale media en toen dacht Laura (vriendin) meteen aan mij. Dat vond ik natuurlijk super tof en ik heb veel zin om voor Wij staan op aan de slag te gaan. Het voelt goed om wat te kunnen betekenen voor andere jongeren met een fysieke beperking. Daarnaast doe ik zo natuurlijk werkervaring op met social media beheer. Een leuke vrijwilligersplek dus waar ik veel kan leren. Dat kan ik later dan weer meenemen in het ‘echte’ werkveld.

Eerst ga ik wat content ideeën bedenken voor de social media. Ook ga ik een inhaak kalender maken. Dat is een kalender waarop speciale dagen staan waar wij dan op in kunnen haken met onze social media. Bijvoorbeeld bij de dag van de zorg kunnen we een post maken daarover. Daarnaast zal ik natuurlijk ook de acties en projecten die Wij staan op doet ondersteunen.

Een leuke klus dus waarbij ik mij volop kan inzetten voor een inclusieve samenleving voor mensen met een fysieke beperking.