logo incluvisie

Vacature: Wijkbureaumedewerker in Utrecht

Wijkbureaumedewerker voor Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern

0,7 fte 24 á 28 uur schaal 7

 

Word jij het aanspreekpunt van de gemeente in de wijk? Help jij bewoners graag verder met hun vraag of initiatief?

Je werkplek is op een wijkbureau of beide wijkbureaus in het gebied. De wijkbureaus zijn gehuisvest in de wijk. De deur van het wijkbureau staat open voor bewoners, ondernemers en voor medewerkers van de gemeente en andere organisaties die werken aan een mooie en gezonde wijk.

Dit is je werk
Wijkbureaus Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, onderdeel van de eenheid Wijken, zoeken een wijkbureaumedewerker, met het hoofdaccent op Leidsche Rijn.
Het gaat om een dynamische en veelzijdige functie die inlevingsvermogen, flexibiliteit, een servicegerichte instelling en (het opbouwen van-) kennis over de wijk vraagt. Je houdt je bezig met het verstrekken van informatie, inname van meldingen, het maken van afspraken, het organiseren van (wijk) bijeenkomsten, verslaglegging en de financiële bedrijfsvoering rondom initiatieven. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit en gaat ook de wijk in. Je spreekt bewoners die een initiatief willen indienen.

Je representeert de gemeente via persoonlijk contact, telefoon, e-mail en sociale media. Je werkt samen met collega wijkbureaumedewerkers, wijkadviseurs, een coördinator bedrijfsvoering en de manager wijken als jouw leidinggevende. Daarnaast werk je samen in het wijkbureau met collega’s van Veiligheid en Communicatie. Je maakt deel uit van een team van betrokken mensen die samenwerken voor de wijk.

Het accent in de werkzaamheden ligt op contacten met bewoners, ondernemers en andere organisaties met uiteenlopende vragen en meldingen. Plezier in het omgaan met mensen is een vereiste. Je kunt je verplaatsen in zeer uiteenlopende bewoners. Een klantvriendelijke en geduldige maar efficiënte houding is daarom van belang. Daarnaast ben je bekend met de ambtelijke organisatie of in staat je die kennis snel eigen te maken. De medewerkers zorgen in overleg en afstemming met elkaar dat het wijkbureau goed bemenst is, ook tijdens vakanties. Dat betekent dat ieder flexibel werkt en waar nodig het werkrooster afstemt op de bezettingsvraag.

Concreet houdt dit in dat jij

 • operationele ondersteuning verleent aan de wijkadviseurs en de manager
 • een bijdrage levert aan de operationele bedrijfsvoering van het wijkbureau en de administratieve systemen vlot weet te gebruiken
 • bewoners informeert over de mogelijkheden die het initiatievenfonds biedt om initiatieven in de wijk te ondersteunen, de intake verzorgt en de administratieve afhandeling doet van aanvragen
 • vragen beantwoordt vanuit en over de wijk
 • ondersteuning biedt bij communicatiewerkzaamheden of deze zelfstandig uitvoert
 • administratieve ondersteuning bieden bij diverse overleggen.
 • Je bent helemaal thuis in de digitale wereld: het omgaan met administratieve systemen, sociale media en online media gaat je makkelijk af of leer je snel. Denk hierbij aan office, Twitter, of ons digitale nieuwsbrieven systeem, meldingssystemen, het Initiatievenfonds en het hybride werken.

 Dit bieden we je
We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer, een inhoudelijk interessante job met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en een uitdagende set verantwoordelijkheden. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod, kijk ook even verder op de onderstaande link voor de rest van de voorwaarden.

 

 • Een 24- of 28-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2.170 en € 3.176 op basis van 36 uur (schaal 7). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met 1 maand proeftijd, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier


Dit vragen we van je

 • een afgeronde Mbo-4 opleiding
 • Minimaal 2 jaar ervaring met secretariaat- en projectondersteuning: ruime ervaring met agendabeheer en ruime ervaring met verslaglegging; ervaring in gebruik en beheer van diverse administratieve systemen
 • interesse voor wat er in de wijk “speelt”;
 • ervaring in gebruik en beheer van diverse social media;
 • goede mondelingen en schriftelijke vaardigheden in woord en geschrift en een flexibele en klantgerichte houding;
 • in voorkomende gevallen bereid zijn tot avond- of weekendwerk
 • je hebt een arbeidsbeperking, maar hoeft niet in het doelgroepregister te staan. 

Dis handig om te weten

Enthousiast geworden om als wijkbureaumedewerker aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer direct.

Neem contact op met Chawa Verwer, corporate recruiter, 030 – 286 27 98 en vertel dat je de vacature hebt gevonden via Roos Hoelen van het Solgu.  Chawa vertelt je dan hoe de procedure verder verloopt.

 In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen hebben wij onze sollicitatieprocedures aangepast. We maken zoveel mogelijk gebruik van video bellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of eventuele arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!