logo incluvisie

Jody Blogt: Op Zoek Naar Werk #6 Ervaringsdeskundigen interviewen en je successen leren vieren

Jody Blogt: Op Zoek Naar Werk #6 Ervaringsdeskundigen interviewen en je successen leren vieren

Jonge vrouw me blondhaar Jody blogt 2-wekelijks over haar zoektocht naar werk.

 

Het is alweer even geleden dat ik een ‘traditionele’ blog heb geschreven. Een tijdje terug kwam ik op het idee om andere jongvolwassenen met een arbeidsbeperking hun zoektocht naar werk (hebben) ervaren. Vorige week konden jullie al mijn interview met Gwendolynn lezen. Dit was echt super leuk om te doen.

De reden dat ik Gwendolynn had benaderd voor een interview was omdat ik wist dat ze bij PGVZ stage had gelopen en ‘gewoon’ een HBO opleiding HR Management volgt ondanks haar arbeidsbeperking. Omdat ik heel benieuwd was naar haar ervaringen hebben wij een leuk gesprek gehad. Heel veel dingen die ze vertelde herkende ik wel en dat bevestigde mijn gevoel dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat we echt een ‘inclusieve’ werkvloer hebben.

Ze vertelde mij ook over haar droombaan om jobcoach te worden. Zo wil ze andere mensen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Juist omdat ze weet dat het lastig is door haar eigen ervaringen. Dat vond ik super inspirerend en het motiveert mij alleen maar meer om mij in te zetten voor een ‘inclusieve’ arbeidsmarkt.  Mijn interview met Gwendolynn lees je hier. Binnenkort interview ik weer iemand anders.

Afgelopen week had ik ook een training met Wij staan op. Cor van der Sluis gaf een workshop team coaching aan ons en dat was erg leuk. Zelf kreeg ik er erg veel positieve energie ervan. We mochten elkaar namelijk complimenten geven. Dat was heel leuk en inspirerend. Hij leerde ons ook om onze successen te vieren. Vaak vergeet je kleine succesmomenten die je bereikt hebt. Door het op te schrijven sta je er echt bij stil en zo krijg je een veel beter beeld wat je allemaal bereikt hebt. Het was heel leuk om dit samen met de andere leden van “Wij staan op” te kunnen doen. Ondanks ik nog maar kort onderdeel ben van het team voel ik mij al helemaal thuis.

Dit was het weer! Tot de volgende blog.