logo incluvisie

Vacature: Administratief assistent werkmatchers gemeente Utrecht

Administratief assistent werkmatchers werk & inkomen van gemeente Utrecht

1 fte 14-36 uur schaal 6

 

Kun jij collega’s goed ondersteunen en ben je handig met administratieve systemen? Kom je dan inzetten voor werkzoekenden!

 Team partners is onderdeel van de unit Werk van Werk& Inkomen. Ze begeleiden partners die beiden in de bijstand zitten. Het team bestaat uit 15 werkmatchers, een senior werkmatcher en een teamleider. De caseload per werkmatcher bestaat uit gemiddeld 120 inwoners, dat komt neer op ongeveer 60 duo’s.

Dit is je werk

Het doel van de werkmatcher is dat meer mensen meedoen op de arbeidsmarkt, waardoor minder mensen afhankelijk zijn van een uitkering. Vanuit de caseload stimuleert en activeert de werkmatcher de inwoner in het maken van de volgende stap in hun re-integratie. Daarnaast voert deze intakegesprekken met de inwoners die net een bijstandsuitkering hebben aangevraagd. Ook spreekt de werkmatcher bijstandsgerechtigden in de caseload regelmatig. Daarnaast worden passende trajecten ingezet.

Ook zorgt de werkmatcher voor een uitstekende administratieve verwerking. Alles wordt zorgvuldig vastgelegd in concrete afspraken, deze worden gemonitord en daarbij wordt actief gestuurd op navolging.

Er is in de huidige werkprocessen sprake van taken waarbij de werkmatchers goed de hulp kunnen gebruiken van administratieve ondersteuning.

Taakbeschrijving:

 • Uitnodigen inwoners
 • Licht administratieve taken omtrent medisch onderzoek en trajecten inclusief het versturen van bevestigingen
 • Het achterhalen van contactgegevens van inwoners
 • Beheer mailbox
 • Overige administratieve taken

Dit bieden we je
We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer en een inhoudelijk interessante baan in één van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Samen met jou zorgen we dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Dit doe je door datgene waar je goed in bent in te zetten.
Onderstaand vind je ons aanbod

 • Een 14 tot 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 1.934 en € 2.904 op basis van 36 uur (schaal 6). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren
 • Uitstekende verlofregelingen
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering, alles eens per jaar laten uitbetalen.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
 • Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding. Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen zoals (online) sporten met collega’s, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.

Dit vragen we van je

Wij zijn op zoek naar iemand die deze administratieve ondersteuning goed op zich kan nemen en daarmee de werkmatcher kan ontzorgen. Het profiel passend bij dit takenpakket ziet er als volgt uit:

De kandidaat beschikt over de volgende vaardigheden:

 • Je hebt MBO 4 werk- en denkniveau
 • Je kunt goed overweg met verschillende systemen, je werkt graag met een computer
 • Je bent secuur en integer
 • Je bent flexibel in het oppakken van verschillende administratieve handelingen
 • Je bent ten minste 14 uur per week beschikbaar
 • Deze functie staat uitsluitend open voor een kandidaat met een arbeidsbeperking

 Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als assistent werkmatcher aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht en heb je een arbeidsbeperking, solliciteer dan direct c.verwer@utrecht.nl ovv sollicitatie assistent werkmatcher maar uiterlijk 28 februari 2022. Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Sandra Leijten, teamleider, 06 – 34 34 95 57. Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Chawa Verwer, corporate recruiter, 030 – 286 27 98.

In verband met de Corona/Covid-19 maatregelen is het stadskantoor van de Gemeente Utrecht voorlopig gesloten voor bezoekers. We maken zoveel mogelijk gebruik van video bellen voor de sollicitatiegesprekken. Op die manier kunnen we jouw sollicitatie zo goed mogelijk door laten gaan. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!