logo incluvisie

Jody Blogt: Op Zoek Naar Werk #7 Pitchen kan je leren

Jody blogt: Op Zoek Naar Werk #7 Pitchen kun je leren

Jonge vrouw me blondhaar Jody blogt 2-wekelijks over haar zoektocht naar werk

Over een aantal weken ga ik deelnemen aan een pitch event van Emma at Work en Hieroo. Daar heb ik erg veel zin in want pitchen is erg belangrijk om jezelf goed te presenteren. Iets waar ik al veel mee bezig ben geweest tijdens het mentorprogram van Emma at Work en NN Group maar wat ik nu echt goed onder de knie wil krijgen.

Op LinkedIn heb ik een paar weken geleden een video geplaatst waarin ik al een soort van pitch hield en toen dat filmpje flink gedeeld werd begon ik pas te begrijpen hoe belangrijk een pitch eigenlijk is. De mensen zagen meteen wat mijn dromen en ambities waren en door het filmpje zagen ze ook meteen wie ik was. Een bonus voor mij persoonlijk is dat mensen ook meteen zagen dat ik in een rolstoel zit. Sommige mensen vinden het niet fijn dat hun beperking zichtbaar is of willen liever niet vertellen over hun beperking maar ik vind het juist fijn om duidelijk te zijn. De pitch werd veel gedeeld op LinkedIn en er zijn leuke dingen uitgekomen waar ik later meer over ga vertellen.

Tijdens dit pitch event ga ik aan de slag met een buddy die mij gaat helpen om een goede pitch te maken die sterk overkomt en met mijn presentatie vaardigheid. Uiteindelijk hoop ik dat ik mijn verhaal op een goede manier kan overbrengen. Natuurlijk houd ik jullie via dit blog op de hoogte over mijn ontwikkelingen tijdens het pitch event!