logo incluvisie

Liese heeft een nieuwe baan gevonden

Liese heeft een nieuwe baan gevonden. Het is even wennen.

Vrouw in rolstoel achter een bureau met een computer

Bijna 2 weken aan het werk.

32 uur werken, nieuw, nieuw, nieuw!

Het positieve is dat ik een meer passende baan heb gevonden. Ik ben super blij. Ik werk nu bij de gemeente Rotterdam. Activeringscoach voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Eerst trainingen voor alle administratieve processen. Juridische procedures leren, inwerken. Opnieuw reizen naar Rotterdam. Reizen met een rolstoel is nadenken en plannen. Ook een langere weg nemen omdat je niet alle stations kunt gebruiken. Zo jammer. De eerste dag heeft mijn man mij gebracht omdat ik ook nog laptop etc. moest ophalen, ergens anders. Het heen en weer rijden tussen locaties is lastig met een rolstoel.

De locaties van Rotterdam zijn goed toegankelijk voor mensen. Als personeel heb je ook pasjes en deuren met drangers. Met wat moeite kom ik wel binnen. Het nadenken over waar ik naar toe moet en hoe ik er moet komen, maakt me soms verdrietig en moe. Over twee weken is het weer anders.

Ambitie is fijn. Het leveren van goed werk is iets anders. Ruimte om te ontwikkelen begint in je eigen hoofd. Ik laat me niet tegenhouden. Het is wel zaak om te kiezen en te vertrouwen op de mensen om me heen. Ik kook weinig, ik ben veel weg.

Gelukkig heb ik ook fijne collega’s. Heel gezellig samen. Ook het werk begint te wennen.

Liese