logo incluvisie

Mijn weg naar werk #7 – vallen, opstaan, doorgaan

Mijn weg naar werk #7 – vallen, opstaan, doorgaan

Morena blogt twee-wekelijks over haar zoektocht naar werk.

Ik blijf mezelf graag uitdagen. Soms word ik een beetje moe van mezelf en de eisen die ik mezelf stel, maar ik weet ook wel hoe belangrijk het is om zowel fysiek als mentaal in beweging en actief te blijven. Daarom was ik rond de jaarwisseling druk bezig met verschillende cursussen rondom gezonde voeding, niet zo zeer omdat ik denk dat ik er bij een toekomstige baan wat aan heb, al zou dat natuurlijk wel kunnen, maar vooral omdat het onderwerp me heel erg interesseert en ik er nu tijd voor heb. Nu ben ik bezig met een iets relevantere cursus van Google over online marketing. Daarnaast wil ik mezelf ook blijven uitdagen bij mijn vrijwilligerswerk. Daarom kwam ik een tijdje terug op het idee om een video te monteren. Ja echt, met mijn drie procent zicht! Hoe dat afliep? Lees verder en kom erachter!

Dag vóór de arbeid voor iedereen

Op 30 april vierden we de Dag vóór de arbeid voor iedereen, met veel workshops en gesprekken tussen werkzoekenden en werkgevers. Het was de bedoeling om die dag, tijdens het evenement, mijn video te lanceren, maar doordat de technologie ons meerdere malen een loer draaide, ging dat feest niet door. Goed, dan maar het oorspronkelijke plan aanhouden en de video zaterdag via sociale media lanceren. Ook dit ging, omdat de video te groot bleek, niet door. Uiteindelijk kregen we het begin van deze week wel voor elkaar. Gelukkig maar, want ik heb er heel veel tijd in gestoken. Het is visueel gezien misschien niet de meest aantrekkelijke video, maar ik hoop dat de boodschap wel goed overkomt. Dit komt trouwens niet geheel door mijn visuele beperking, maar ook omdat ik niet heel veel tijd er voor had en het programma waar ik tijdens mijn studie mee heb leren werken een update had gehad waardoor ik mezelf bijna alles opnieuw moest aanleren. Hoe dan ook hieronder zie je het resultaat.

Inclumunity

Tijdens de Dag vóór de arbeid voor iedereen lanceerde Incluvisie ook gelijk een nieuw project: inclumunity. Dit project wil mensen met een beperking op een unieke manier helpen bij het vinden van werk. Je sluit je aan bij een netwerk, een community, en gaat samen met andere werkzoekenden aan de slag. Je maakt een profiel aan waarin staat wat je kwaliteiten zijn en wat je graag zou willen doen voor werk. Ook helpt Inclumunity je bij het contact leggen met bedrijven waar je heel graag zou willen werken. Ik leg het misschien een beetje abstract uit, maar houd deze website in de gaten voor een duidelijkere uitleg. Binnenkort wordt het project namelijk officieel gelanceerd en kun je je ook aanmelden.

Morena doet mee aan het project “Werkvinden; Ruim zelf de vooroordelen uit de weg” van Icluvisie. Ook hier voor kun je je nog steeds aanmelden.