logo incluvisie

Morena blogt, Mijn weg naar werk #8 – vele wegen leiden naar Rome

Morena blogt 2- wekelijks over haar zoektocht naar werk. 

Mijn weg naar werk #8 – vele wegen leiden naar Rome

Even de balans opmaken, orde scheppen in de chaos. Opeens wordt me van verschillende kanten werk aangeboden, of in ieder geval de mogelijkheid tot nadere kennismaking, en dat overweldigt me een beetje. Natuurlijk ben ik er blij mee, maar mij wordt nu wel des te duidelijker dat ik niet alleen moet weten wat ik wil, maar ook hoe ik het wil.

Parttime werken

Ik wil het liefst parttime werken, maar je hebt parttime en je hebt PARTTIME (minder dan 20 uur per week). Binnenkort ga ik waarschijnlijk in gesprek over een leuke functie voor 16 uur per week. Er is nog niets zeker, niet of ik het ga doen, wanneer ik ga beginnen… De functie zelf is in ieder geval best leuk, maar deze is voor 16 uur. En 16 uur vind ik vrij weinig, ook omdat ik de bijstand uit wil maar nog wel in mijn levensbehoefte wil kunnen voorzien. Natuurlijk wil ik zeker in gesprek gaan, want ik sta (bijna) overal voor open.

Begin deze week werd ik gebeld door iemand die een projectondersteuner zoekt. Erg gaaf dat hij bij mij uitkomt en ook daar wil ik zeker nog over verder in gesprek. Het gaat hier ook om een PARTTIME baan en het liefst zou hij me willen inhuren. Nu heb ik me nog nooit laten inhuren als ZZP’er en heb ik geen idee hoe dat administratief en belastingtechnisch allemaal werkt. En mochten beide banen iets voor me zijn en de match er zijn, zijn deze dan te combineren? Houd ik nog tijd over voor mijn vrijwilligerswerk en lopende projecten bij Incluvisie? Kortom, momenteel is het een beetje chaotisch in mijn hoofd, maar ik ken mezelf, het komt wel goed. Deze storm aan gedachten en mogelijkheden zal snel wel weer gaan liggen en ik ben erg benieuwd waar al deze winden, die uit verschillende hoeken komen, me uiteindelijk heen voeren.

Droombaan

Verder ben ik natuurlijk nog druk bezig met solliciteren. Zo heb ik gesolliciteerd als online redacteur bij NPO Radio 2, een droombaan, afgezien van de urenbelasting van 36 uur per week dan. Ik maak mezelf daarover ook geen illusies, de kans dat ze mij kiezen is klein, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ook heb ik nog bij wat andere bedrijven gesolliciteerd, want ik wil genoeg lijntjes uitgooien. Eén daarvan kan me vast uit het bijstandsmoeras trekken.

Morena neemt deel aan het coachingsproject: Werk vinden ruim zelf de vooroordelen uit de weg.  Als jij ook op zoek bent naar werk kun je nog steeds meedoen met het project.