logo incluvisie

Slb ers vergroten loopbaankansen van studenten met een beperking.

Aan Studieloopbaanbegeleiders:

Als professioneel aanspreekpunt studenten met een beperking begeleiden in hun eerste loopbaanactiviteiten?

Uit ervaring weet u dat studenten met een beperking obstakels kunnen ervaren tijdens hun studie of bij het vinden van een stage. De coronacrisis vergroot deze problematiek. Vooral jongeren met een beperking lopen volgens onderzoek van SCP de kans werkloos te raken en een gat in hun cv op te lopen dat lastig te repareren zal zijn na de coronacrisis. Wilt u bijdragen aan een oplossing van dit probleem voor uw studenten en uw kennis en beroepsvaardigheden inzetten om hen in deze tijd extra te ondersteunen? Neem dan deel aan het project MDTL, maatschappelijke diensttijd loopbaankansen.

Wat is het?

Het project maatschappelijke diensttijd biedt werknemers en studenten met een beperking de gelegenheid een maatschappelijke diensttijd te vervullen en tegelijkertijd hun eigen loopbaankansen en die van anderen ook in coronatijd te vergroten.  Het project wordt uitgevoerd door een consortium van 4 partijen: Loopbaangroep, ECIO, Incluvisie en Regioplan.

Hoe vergroten we de loopbaankansen?

In dit traject koppelen we een student met een beperking aan een jonge werknemer met een beperking. De student loopt 40 uur mee met de werknemer of voert een opdracht of andere vastgestelde taak uit.

Wat levert het op?

  • U helpt uw studenten in de begeleiding van een studie en stage naar een loopbaan
  • U draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen zijn of haar talenten ten volle kan benutten. Studenten ervaren dat werken mogelijk is en krijgen meer zelfvertrouwen.
  • U helpt een kwetsbare groep om werkfit uit de corona crisis te komen
  • U krijgt een 1 daagse cursus en begeleiding bij dit project. U kunt zelf aangeven wat u tijdens de cursus wilt leren. Hierdoor vergroot u uw kennis en vaardigheden op een voor u relevant terrein.

Welke investering vragen wij van u ?:

Meedoen kan op 3 manieren:

  • U meldt uzelf aan als begeleider van MDTL. Indien gewenst stelt u uw onderwijsinstelling op de hoogte van het project en vraagt u toestemming om tijdens werktijd deel te mogen nemen.
  • U adviseert uw studenten over deelname aan MDTL en/of stelt uw onderwijsinstelling op de hoogte zodat breder dan via uw functie studenten met een beperking worden uitgenodigd voor deelname aan MDTL.
  • Studenten melden zichzelf bij u met de vraag of u ze wilt begeleiden in dit traject

Nog vragen?

MDTL wil ze graag beantwoorden. Verder denken wij graag met u mee over hoe dit project binnen uw onderwijsinstelling vorm kunt geven. Meer weten,  neem contact op met:

Marit Schreurs
Adviseur
+31 6-15592318
MSchreurs@cinop.nl