logo incluvisie

Vrijwilligers of stagiaires gezocht: Ervaringsdeskundige gesprekleiders voor Netwerk Incluvisie – Werkgevers

logo incluvisie                     

Vrijwilligers of stagiaires gezocht: Ervaringsdeskundige gesprekleiders voor Netwerk Incluvisie – Werkgevers

Breng jij de inclusieve arbeidsmarkt weer een beetje dichterbij, Gewoon door een goed gesprek?

We zullen het maar meteen zeggen. Wij vragen jouw hulp.  jouw hulp bij een heel mooi project.

Van 2020 tot maart 2021 voerde Incluvisie het door ZonMw gesubsidieerde project Netwerk Incluvisie-werkgevers uit. In Utrecht en Den Haag bespraken werkgevers en werkzoekenden met een beperking gezamenlijk tijdens open gesprekken onder leiding van een ervaringsdeskundige gespreksleider hun wederzijdse aannames en vooroordelen. Die tot dan toe onuitgesproken aannames stonden een match vaak in de weg.  Want ja ook werkzoekenden bleken aannames over werkgevers te hebben die niet klopten. Het doel van de gesprekken was niet die concrete match. Het ging er om elkaar echt te leren kennen. En ja dat leverde toch ook matches op. De gesprekken leverden onverwachte inzichten op. Lees meer via deze link. https://www.incluvisie.nl/projecten/netwerk-incluvisie-werkgevers/  De gesprekken waren vooral succesvol omdat ze geleid werden door ervaringsdeskundigen. Zij konden als geen ander een open sfeer bewerkstelligen.

Aan het eind van het project was een groep werkgevers, Gemiva, Alliander. Flexpay en Prodemos en een groep werkzoekenden zo enthousiast over de resultaten dat ze besloten dat er in iedere provincie zo’n mooi gesprek tussen werkgevers en werkzoekenden moet plaats vinden.

Nou kunnen we in iedere provincie, en in het bijzonder in Drenthe, Flevoland en Zeeland nog gespreksleiders gebruiken.  Het gaat om het leiden van 1 gesprek tussen half oktober en de 2e week van november 2021. Jij kunt aangeven welke datum/tijdstip jou het beste uitkomt en of jouw voorkeur uitgaat naar een online of een fysiek gesprek.  Van tevoren krijg je een instructie hoe je het gesprek het beste kan leiden. Je wordt tijdens de gesprekken zonodig ondersteund door Incluvisie.. Organisatie van de bijeenkomsten en uitnodigen van deelnemers wordt verzorgd door Incluvisie.

Helaas kunnen we jou (nog) niet betalen. Onkosten worden wel vergoed.  Qua tijdsinspanning kost het je alles bij elkaar zo’n 4 uur.

Interesse? Neem dan contact op met Roos Hoelen. roos@incluvisie.nl 06-20915820