logo incluvisie

Werkgevers helpen studenten met beperking aan werkervaring.

Helpt u mee de loopbaankansen van studenten met een beperking te vergroten?

Door Coronatijd worden veel mensen werkloos. Vooral jongeren met een beperking lopen volgens onderzoek van SCP de kans werkloos te raken en een gat in hun cv op te lopen dat lastig te repareren zal zijn na de coronacrisis. U zou graag helpen want u hebt zelf mensen met een beperking in dienst en weet dat dit capabele werknemers zijn. Maar u heeft geen vacatures op dit moment.

Toch kunt u als werkgever ook in deze tijd iets doen om de loopbaankansen van mensen met een beperking te vergroten. Dit versterkt tegelijkertijd het imago van uw organisatie en draagt bij aan een open sfeer.

Doe mee aan MDTL, maatschappelijke diensttijd loopbaankansen

Wat is het?

Het project maatschappelijke diensttijd biedt werknemers en studenten met een beperking de gelegenheid een maatschappelijke diensttijd te vervullen en tegelijkertijd hun eigen loopbaankansen en die van anderen ook in coronatijd te vergroten.  Het project wordt uitgevoerd door een consortium van 4 partijen: Loopbaangroep, ECIO, Incluvisie en Regioplan.

Hoe vergroten we de loopbaankansen?

In dit traject koppelen we een student met een beperking aan uw jonge werknemer met een beperking. De student loop 40 uur mee met uw werknemer of voert een onderzoek of andere vastgestelde taak uit.

Wat levert het u op?

  • U draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen zijn of haar talenten ten volle kan benutten. Studenten ervaren dat werken mogelijk is en krijgen meer zelfvertrouwen.
  • Diversiteit in uw personeelsbestand komt uw organisatie ten goede.
  • U helpt een kwetsbare groep om werkfit uit de corona crisis te komen
  • Wij onderzoeken op dit moment of dit project u kan helpen om te voldoen aan eventuele SROI verplichtingen
  • Het bieden van de gelegenheid om een maatschappelijke diensttijd te vervullen draagt bij aan het positieve imago van uw organisatie.

Welke investering vragen wij van u?

  • U faciliteert een student om werkervaring op te doen
  • U biedt uw werknemer de kans een student te begeleiden. Aan u de keuze of dat binnen de vastgestelde werkuren kan. De begeleiding die uw werknemer krijgt wordt verzorgd door een studieloopbaanbegeleider van uit de onderwijsinstelling van de student.

Hoe kunt u meedoen?

Meedoen kan op 2 manieren:

  • Uw werknemer met een beperking vraag u toestemming om mee te doen met dit project.
  • U kunt uw werknemers met een beperking op de hoogte brengen van dit project en hen vragen of ze mee willen doen en zich bij MDTL willen aanmelden.

Nog vragen?

MDTL wil ze graag beantwoorden. Verder denken wij graag met u mee over hoe dit project binnen uw bedrijf vorm kunt geven. Neem contact op met Roos Hoelen: roos@incluvisie.nl  06-20915820

Meer weten over dit project?