logo incluvisie

Val jij buiten de boot?

Val jij ook buiten de boot?  Daar gaan we iets aan doen maar daar hebben we jouw hulp bij nodig.

 

Niet iedere arbeidsgehandicapte heeft dezelfde kans op werk. Als je niet in het doelgroep register staat willen werkgevers vaak niet met je in gesprek. Vreemd want twee mensen kunnen bijvoorbeeld allebei blind zijn maar de een staat wel in het doelgroep register en de ander niet. Incluvisie strijdt, samen met andere partijen, al jaren voor een quotum waar iedere arbeidsgehandicapte onder valt.  Deze zomer spraken we nog met minister Carola Schouten over dit onderwerp.

Nu willen Incluvisie en IederIn de lobby extra kracht bijzetten door het maken van dubbelportretten: We willen twee mensen interviewen die dezelfde beperking hebben maar waarvan er een wel in het doelgroep register staat en de andere niet.  Zo tonen we aan hoe de quotumwet mensen uitsluit en hen tegenwerkt in hun zoektocht naar werk.

Deze portretten delen we met o.a. de minister en via de sociale media. Wil jij ons helpen?  Eventueel anoniem of onder een andere naam? Mail dan naar roos@incluvisie.nl. Heb je eerst nog wat vragen? Ook dan kun je contact met Roos opnemen.